В лечебницата на природата

Житната диета тази година започва на 2 февруари

eva.bg 27 January 2018

Тази година житният режим, който винаги се провежда през февруари месец след пълнолуние, ще стартира на 2-ри и ще приключи на 11-ти. Завещан ни е от учителя Петър Дънов, според когото февруари и най-подходящ за пречистване на духа и тялото, така че да се подготвим за пролетта.

Днес някои хора използват житния режим за отслабване, други за лечение и детоксикация, при трети пък е въпрос по-скоро на духовно пречистване. Какъвто и да е вашият мотив да започнете житната диета, ползите със сигурност са много, но не мислете, че е лесно да издържите десет дни. Трябва да сте здрави, за да я започнете. А ето и от какво се състои.

Необходими продукти: Около 1 кг био отгледано жито, може и био лимец, 30 ябълки, 90 ореха, буркан екологичен мед и около 30 литра изворна вода.

Дневни порции: Всеки ден се консумира по 100 г жито, 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), до 3 лъжици мед (за кръвта) и около 1.5 до 2 литра преварена изворна или трапезна вода. Житото се слага в термоса вечер и се залива с 1.5 до 2 ч. чаши много топла, но не гореща вода. Сутрин водата се изпива, а житото се разпределя на три порции за през деня. Подслажда се с по една лъжица мед. Може да пиете и чай, но трябва да е от успокояващи билки.

Захранване: Става с така наречената ангелска супа, която се прави от сварени картофи, магданоз и лимон. Постепенно се включват зеленчуци и плодове, а месото може да присъства на масата ви чак след петия ден от захранването.

Петър Дънов съветва: “Добре е човек да започне пост или житен режим, когато се намира в най-тягостно състояние на душата и духа или има най-големи противоречия и страдания.”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР