Жар птица

Наситени ярки цветове или колор блокинг за напреднали

Рени Аврамова 25 January 2018

Emilio de la Morena

Макиажът избухва в пълния спектър от цветове. Гримьорите с изключителна креативност комбинират наситени, вибриращи, матови или блестящи сенки върху клепачите. Разликата с миналото е, че няма доминиращ цвят в тенденциите, а разполагаме с всякакви нюанси: червени, оранжеви, жълти, сини, зелени и бели. Цветните дъги покриват клепачите, а понякога достигат и до арката на веждите. Важно е да не преливате нюансите, а да поставите ясна графична линия помежду им. Като истински художници гримьорите с наслада се заиграват с големи щрихи от крещящи, плътни цветове върху лицата и посланието, което отправят, е за свобода, оригиналност и личен избор.

Ако сте с минимален опит в изкуството на грима и с ограничени познания за колор блокинг (теорията за миксиране на контрастни цветове и нюанси), сведете използването на цветове до 2 нюанса. Не е задължително да сте професионалисти, но в предстоящите студени и мрачни месеци, ако не приложите креативност в аксесоарите, може да се позабавлявате с грима. Лесни за пресъздаване са гримираните клепачи при моделите на Marco Di Vincenzo и Byblos. Техниката при вторите с цвят върху горния клепач и акцент в ъгълчетата на очите е за напреднали. Ако сте изкушени да опитате с дръзки очи, Oscar de la Renta и House of Holland могат да послужат за пример. Не трябва да забравяме и цветната спирала или очна линия, които също могат да участват в съчетаването на нюанси. Гримьор за дефилето на Oscar de la Renta е Том Пешьо за M.A.C, който споделя, че комбинирането на прасковени, лилави и аква нюанси сенки за очи с тъмнорозова очна линия е връх на женствеността и елегантността. За смели експериментатори и художници по призвание, за които жонглирането с 3, 4 до 5 нюанса е ежедневие, моделите на Emilio de la Morena и Maison Margiela ще бъдат вдъхновение да създадат свои собствени форми и миксове от цветове.

Практикум:

За да сте в крак с тенденцията, използвайте основа, с която лицето ви да изглежда „без грим“. Позволени са всички възможни средства, като праймъри, фон дьо тен, коректори, изравняващи тена и прикриващи несъвършенства. Не забравяйте и веждите.

Важно: независимо от броя нюанси, с които експериментирате, ограничете се до една зона и оставете останалата част от лицето без ярък грим.

Не се нуждаете от огромен бюти арсенал – достатъчни са само няколко любими нюанса сенки за очи, нанесени с голяма четка в центъра на клепача. Симетрията и равномерността не са задължителни.

При многото цветове забравете за блестящите текстури и използвайте кремообразни сенки и палитри с мат ефект.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР