Модни тенденции... на покер масата

20 February 2018

Снимка: Jayne Furman, PokerNews

Модата и модните тенденции са навсякъде около нас. Дори на покер масата. Може да си мислите, че става въпрос за една игра, в която стилът остава на заден план, а подготовката на подходящия аутфит се свежда до суичър с качулка и тъмни очила, които да прикриват допълнително изражението на лицето. Истината обаче е, че за много професионални играчи това е професия като всяка друга, а кой не би искал да изглежда добре на работното си място?

Големите световни турнири са и притегателен център за много медии, които отразяват ключовите събития, взимат интервюта от участници и победители, следователно външният вид не е без значение. Все пак сме далеч от мисълта, че играчите са в бални рокли и костюми с папийонки като Джеймс Бонд  в „Казино Роял“, тъй като истинските турнири продължават с часове, дори дни. Имайки предвид и същината на играта, която се състои в много концентрация и логическа мисъл, едва ли строго официалното неудобно облекло би било за предпочитане. И макар да не е налице специален дрескод, все пак се забелязва известна еволюция в стила на обличане на играчите.

Както споменахме, същината на играта предполага употребата на дрехи и аксесоари, които освен да носят удобство през дългите часове на турнирите, също така да способстват за прикриването на израженията на играча и за поддържането на т.нар. “poker face”. От тъмни очила, през широки дрехи с качулки и дори големи каубойски шапки, тенденциите са се изменяли през годините. Разбира се, като при всеки спорт, някои играчи от суеверие предпочитат да носят определени дрехи, с които например са били облечени при голяма печалба в миналото, вярвайки че дрехата може да повлияе на играта им и да обърне картите в тяхна полза.

Големите професионални играчи обаче се доверяват на опита и уменията си и не смятат за необходимо да използват каквато и да е дегизировка. Именно те обръщат по-голямо внимание на стила и имиджа си, така че не могат да си позволят да се появяват на големи събития облечени неглиже. Един от тях е Даниел Негреану, който води класациите както по брой печалби, така и по стил. Той успешно съчетава удобството с прилежния вид, като често може да бъде видян с риза и сако. Изградил репутацията на един от най-добрите в бранша, Даниел осъзнава, че външният вид и цялостното добро физическо състояние и визия са също толкова важни, колкото уменията с картите.

Някои по-млади и тепърва навлизащи в света на покера играчи също следват подобна идеология. Както отбелязахме, големите покер събития не са лишени от внимание както от страна на медиите, така и от страна на големи спонсори и покер зали, вперили поглед в младите надежди на масите. И определено уменията и визията в този случай трябва да вървят ръка за ръка и биха предизвикали още по-голям интерес. Подобен комплект качества биха впечатлили и вдъхнали увереност и доверие във всеки спонсор, който от своя страна да се довери на играча да носи и прославя неговото име и марка.

Ако и на вас предстои да участвате или да посетите някое спортно събитие, ви съветваме да не пренебрегвате външния си вид и да помните максимата „По дрехите посрещат...“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР