Прегърнете децата с любов

21 February 2018

Ателие „Прегърни ме” е красиво и уютно място, в което деца, лишени от родителска грижа рисуват, пеят, играят театър, майсторят парцалени кукли или хартиени ангели. То е създадено през 2007 г. от Милена Нейова и Калина Колева. Двете дами с много усилия и любов „отглеждат” бъдещи художници и артисти, млади хора, които се стремят към светлата и красивата страна на живота. Преди време Милена получи ето това писмо:

„Милена, знаеш, че не ме бива в говоренето и затова чрез тази не толкова хубава картина искам да ти благодаря. Ако не бяхте ти и Калина, кой знае какъв боклук щях да съм сега... Вие ми показахте какво е изкуство, приятел, родител, какво е да цениш, да вярваш, да уважаваш. Искам да знаете, че много ви обичам и благодаря на Бог, че ме срещна с вас. Благодаря и на вас за това, че се грижите за мен, че ми помагате, търпите и вярвате в мен. Много бих искал никога да не бях ви разочаровал. Искам да не ви разочаровам и занапред. Обичам ви и благодаря, че ви има. А.”

Ето заради тази надежда да помогне на децата без родителска грижа да намерят любов и подкрепа в живота си Ателие „Прегърни ме” продължава, въпреки трудностите. Всяка година то организира творческа ваканция за деца от 8 до 18 години извън София. Сега е избрана Трявна, а седмицата е от 31 май до 4 юни. Децата ще могат да рисуват, играят, пеят и майсторят в този красив български град, ако сдружението намери финансова помощ за пътя, храната и настаняването на децата. Списание EVA подкрепя тази благородна кауза и споделя само част от картините, рисувани от деца в ателие „Прегърни ме.”

Ето и банковата сметка на сдружението:

 

Postbank, сдружение ПРЕГЪРНИ МЕ

IBAN BG12BPBI79401065728201
BIC BPBIBGSF
CODE BPBI7940

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР