Опра, Спилбърг и Джордж Клуни даряват за похода срещу оръжията

eva.bg 21 February 2018

Снимка: getty images

Първи бяха Джорд Клуни и Амал. Двамата пуснаха изявление, в което се казва, че ще дарят половин милион долара за организацията на похода във Вашингтон, целящ промени в оръжейния контрол. Шествието "March for Our Lives" („Поход за нашия живот”) е планирано за 24 март от оцелелите ученици след стрелбата миналата седмица, при която 19-годишен изключен ученик уби 17 души в гимназия в Паркланд, щата Флорида.

„Амал и аз сме изключително вдъхновени от смелостта на тези млади мъже и жени. Нашето семейство ще е там на 24 март, за да застане до това невероятно поколение на млади хора от цялата страна. В името на децата ни Ела и Александър даряваме 500 хиляди долара, за да помогнем за това събитие. Животът на децата ни зависи от него“, се казва в изявлението.

Опра Уинфри се вдъхнови от този жест и написа в туитър профила си, че ще дари същата сума. Последваха ги още режисьорът Стивън Спилбърг и съпругата му Кейт Капшоу, които също направиха изявление, че вдъхновени от младите хора, ще подпомогнат похода с половин милион. Няколко часа след тях реагираха и бизнесменът Джефри Катенбърг и съпругата му Мерилин обявиха дарение за същата сума.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР