„Кралят на валса“ в Арена Армеец

eva.bg 28 February 2018

Снимка: getty images/guliver

Годишно на концертите му идват над 600 000 почитатели на музиката. Продал е впечатляващите 40 млн. CD и DVD копия. Наричат го „Кралят на валса“ и на 16 юни ще имаме уникалната възможност да го видим на живо у нас - феноменалният холандски цигулар и диригент Андре Рийо и неговият 60-членен оркестър „Йохан Щраус” в зала Арена Армеец.

Неговите представления са перфектна комбинация от вълнуващи, романтични, празнични и емоционални мелодии, съчетани с изненади, балони, красиви солисти и, разбира се, страхотното чувство за хумор на Андре. „Йохан Щраус”, който е най-големият частен оркестър в света, заедно с Рийо възраждат валсовата музика на световно ниво, представяйки я в пищна екстравагантност. Концертите на Андре са празник не само за ушите, но и за очите!

Женен е от 40 години и жевее със съпругата си Марджъри в исторически замък, построен през 1452 г. в родния му Маастрихт в Холандия. Имат двама сина и петима внуци. Световното турне World Arena Tour 2018 на Андре ще премине през Европа, Мексико, Израел, САЩ и Канада, Аржентина и Австралия. Билетите за концерта у нас вече са пуснати в продажба.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР