Роден днес: Стив Маккуин

eva.bg 24 March 2018

„Искам да стана богат и дебел и да гледам как децата ми растат” – бе мечтата на Стив Маккуин. Днес, на 24 март, един от незабравимите холивудски мъже, вечно жив за всички киномани чрез филмовите класики от 60-те и 70-те „Булит”, „Великолепната седморка”, „Голямото бягство” и „Пеперудата”, щеше да навърши 88.

Маккуин е олицетворение на сбъднатата американска мечта. Идва от нищото и става звезда като и до днес е в челните места на класациите за актьори, носещи най-големи приходи и приживе, и след смъртта си. Майка му е алкохоличка, а баща му ги изоставя, когато Стив е още малък. Детството и тийнейджърството му преминават на улицата и в  поправителните домове. Моторите са голямата му страст и той е истински повелител на високите скорости. Такъв остава през целия си живот като дори сам изпълнява повечето каскади по-късно във филмите си. Сражава се по време на Втората световна война и показва изключителна смелост, спасявайки живота на няколко войници. След това продължава да си изкарва прехраната с моторите и така го забелязват в Холивуд. Започва да учи актьорство при голямата Стела Адлер. На 30 –годишна възраст играе в култовия филм „Великолепната седморка” и от този момент нататък нищо не може да го спре. Цигарите, алкохола, дрогата и жените са неизменна част от живота му. Има три брака (най-известният е този с една от иконичните актриси на 70-те, Али Макгро, момичето от филма „Любовна история”) и двама сина.

Стив Маккуин живее на висока скорост и умира едва на 50. Вероятно защото, както сам признава, е състезател в кръвта си. "Състезанието е живот. Всичко преди и след него е просто очакване" - казва той. Да си спомним за Стив!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР