Това е Крис. Испанеца

В сериала „Полицаите от края на града“ Крис играе инспектор Колев – „много емоционален, позитивен, справедлив и толкова старателен, че прави гаф след гаф“, както сам описва героя си той

Ирина Иванова 29 March 2018

Снимка: личен архив

Кристиян Милатинов от комедийния сериал на „Глобал филмс“ и Нова телевизия „Полицаите от края на града“ живее между София и Барселона, но е обиколил половината свят; в момента се е концентрирал върху актьорството, но не се е отказал и от другите си страсти – футбола и моделството; работил е в проект на краля на футбола Пеле, познава се лично с Лионел Меси, но обича да се запознава с всякакви хора и не огражда света си със стени. Около снимките на сериала, където си партнира с Герасим Георгиев – Геро и Румен Угрински, се убеждава в две неща – че комедията е много сериозна работа и че да забавляваш и разсмиваш хората е безценно. А около нашето интервю – че капучиното с кокосово мляко си го бива. Крис е човек, който обича да опитва нови неща.

В „Полицаите от края на града“ Крис играе инспектор Колев – „много емоционален, позитивен, справедлив и толкова старателен, че прави гаф след гаф“ (както сам описва героя си). С Магърдич Халваджиян, продуцента на сериала, се познават от „Седем часа разлика“, където Крис участва, но освен това и двамата имат една и съща артистична закваска – циркът. Бащата на Кристиян е професионален цирков акробат и често е включвал сина си в някои от своите номера, макар и като асистент. Дори си имали артистични имена – Големия каубой и Малкия каубой. Майката на актьора също е с не съвсем обикновена професия – археолог, но той никога не се е изкушавал от това поприще.

Ако се чудите защо в един от видеоклиповете, рекламиращи „Полицаите от края на града“, казват за героя на Кристиян „Това е Крис. Испанеца“, обясняваме – сценаристите са „скроили“ героя му по негов образ и подобие, като не само са му оставили името, но и малко от биографията. Понеже той съвсем спокойно може да носи прозвището Испанеца и в реалния живот. Крис Милатинов заминава за Барселона заедно с майка си, когато е 12-годишен, и оттогава живее там, въпреки че никога не прекъсва връзките си с България. Макар че още тук играе футбол в детската школа на „Левски“, Барселона съвсем разпалва страстта му. Именно там, във футболното училище на великия отбор, се запознава с Лео Меси – „просто ритахме заедно“. Почти през целия си съзнателен живот Крис се е занимавал професионално с футбол, но от година и половина вече няма свой отбор и се е отдал на киното. „Въпреки това не мога да се откажа съвсем от футбола и често участвам в приятелски или благотворителни мачове. Най-страхотен е уличният футбол – гледал съм такъв на много места – в Бразилия, в Мексико. Децата и младежите в гетата играят директно на улицата“.

Актьорът си има девиз – „Движение!“ – и въобще не се застоява на едно място. Пътува непрекъснато и не обича отъпканите пътеки, дори когато става въпрос за най-популярните дестинации. Вярва, че места като Париж, Флоренция или Барселона също могат да се превърнат в приключение, макар че уж всичко за тях е разказано. Ибиса също не е само място за грандиозни „електронни“ партита. А великолепният остров Форментера, наричан още Карибите на Европа? „Човек трябва да търси. Бях в Куба, но си подадох носа и извън Хавана, а това е съвсем различен свят. Винялес, селце, където се правят пурите – уникално място с уникална енергия! Ходих в Кабо Верде срещу Сенегал, няколко километра навътре в океана. Много красиво! С вулкани, залези... Уау! Обаче после ме питаха само едно – за престъпността в Африка, за насилието, не ме ли е било страх. Това са клишетата. Като се върнах от Мексико – наркотици, мафиоти... А Мексико е огромна държава – с джунгла, с пустиня. В джунглата си живеят местни, които си говорят на маянски – езикът на маите, който няма нищо общо с испанския. Не можеш да асоциираш Мексико само с престъпността“.

Крис е живял в Лос Анджелис, в Ню Йорк, както и на доста други места по света – снимал е рекламни кампании, каталози, участвал е в ревюта (все още приема по-интересни ангажименти като модел), но едно от големите събития в живота му си остава благотворителната кампания на краля на футбола Пеле, в която той участва като актьор футболист. Успява да се снима и със самия Пеле, вече доста възрастен, но отворен за разговори и запознанства.

Преди да започне снимките на сериала, Крис е част от екип, снимащ документален филм за фермите за марихуана в Калифорния и за хората, които работят в тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР