В обща тоналност

Сиянието като бюти явление непрекъснато провокира визажистите, които заявиха: тайната е в персоналния подход и естествения макиаж

Рени Аврамова 11 April 2018

Снимка: Clarins

Dior обича да подсилва естествената красота на жените и трябва да признаем, че погледът е с предимство в безспорната игра на съблазняване. Затова и луксозната марка не спира да твори нови палитри, в които съчетава по неповторим начин разнообразни нюанси сенки за очи. Питър Филипс, винаги в крак с тенденцията от модните подиуми, творящ зад кулисите незабравими визии, тази пролет залага в култовия продукт 5 Colors Glow Addict Dior съвършената хармония от розови и неутрални нюанси, които преливат от блестящи до електрически ефекти.

С пролетната грим колекция на Lancôme сякаш попадаме директно в парижка сладкарница, където не само очите ни, но и апетитът ни е възбуден от ароматите на сироп от ледена захар и гренадин. Никой не може да устои на греховно прелъстителните Yummy Blush Bomb, които може да объркате с френски макарони. Едното е пълно с кремообразен руж, а другото – с перфектния апликатор. Понякога руменината по бузите е вследствие на свеж въздух, макиаж или греховна наслада.

Устните ни обичат да бъдат обгрижвани със страст, боядисвани в различни цветове и трансформирани в изкуство. Затова и сме привлечени от течните червила Pure Color Envy Paint-On Liquid LipColor на Estee Lauder, които съчетават наситени цветове, комфортна текстура с капсулирана хиалуронова киселина, освобождаваща се с времето, и впечатляващ хромов блясък, който създава ефект на скулптура. Може да избирате между мат, метал и винил ефект за луксозни и зашеметяващи устни.

Тази пролет Clarins ни учи да мамим с цветове, за да постигнем естествен и сияен тен. Шестте коригиращи бази SOS Primer, създадени на основата на колориметрията, са съобразени със специфичните нужди на кожата. Основен принцип е, че при наслагване на два противоположни нюанса те се коригират взаимно. Затова зелен коректор коригира зачервяванията, в цвят лавандула изтрива жълтеникавия тен, пигменти в бежово тушират тъмни кръгове и белези от акне, коралово-оранжева текстура премахва синия оттенък, енергизиращ розов коктейл ревитализира тена, а при липса на сияние имате carte blanche да уловите светлината и да я задържите с бяла коригираща база.

Със задачата да пресъздаде богатата палитра от нюанси във вулканичния пейзаж на Везувий и заредения с пластове история, фрески и метафори Неапол се заема Лучия Пика, артдиректор на Chanel. Пролетната грим колекция Neapolis е вдъхновена от града, известен с легендата за сирèната Партенопе, която се появявала край бреговете му и заблуждавала моряците. Днешните сирени съблазняват не само с песни, но и с атрактивен външен вид, постигнат с лимитираната палитра Les 9 Ombres Palette Affresco. Оригинален микс от текстури и цветове, които позволяват полет на въображението, а разделението по тройки нюанси е за улеснение, заради перфектната хармония между тях.

Има ли фенове на татуировките? Те са тренд, завладял света, дори нахлул и в сферата на красотата. Обичани досега от бунтарките, провокаторките и рок момичетата, татуировките са част и от haute couture обществото, чиито устни сякаш оживяват от силната концентрация на пигменти. Достатъчна е бърза целувка на апликатора с червилото Tatouage Couture на YSL Beaute по извивките на устните ви, за да останете без дъх. Наситен цвят, който влиза под кожата ви като мастило, с мат ефект и издръжливост от сутрин до вечер.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР