Какво чете Део

Звезден читателски клуб

eva.bg 29 September 2018

Какво четете в момента?

"Шива сутри" на Шри Шри Рави Шанкар. Преди седмица приключих "Приключенията на готвача" на Антъни Бурдейн. Книгите, които чета, са в постоянна борба с екранчето на телефона ми... Болен фен съм на Калин Терзийски. Предпоследната му книга "Разкажи ми" ме гледа от нощното шкафче, но ми се иска да й се отдам напълно и нищо да не ме отвлича от нея. Може би ще изчакам годишната отпуска.

Любими книги и книги, които са ви повлияли в годините.
Първите книги, които ме омагьосаха, бяха тези на Карл Май. Баща ми ми подари "Призрака на Ляно Естакадо". Не се спрях, докато не изчетох всичко за Винету, Олд Шетърхенд, Олд Файърхенд, Дългия Дейви, Дебелия Джими и Хобъл Франк. В един момент, мисля, че бях втори клас, майка ми ми сложи в ръцете "Билбо Бегинс или дотам и обратно", впоследствие дойде и трилогията "Властелинът на пръстените". Започна един период, в който бях напълно обсебен и години наред препрочитах единствено тези четири книги. Тъй като учех в 133-о "А. С. Пушкин", имах и своя период на руска класика, но Толкин винаги побеждаваше накрая. От по-ново време книгата, която ми е повлияла много,  е на Скот Юрек "Яж и тичай". Тя промени до голяма степен начина ми на живот. Тичам всеки ден, намерих някаква утеха и спокойствие в тичането.

Книги, които разменяте с жена си и приятелите си.
Жена ми ми подари наскоро автобиграфията на Брус Дикинсън и "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни. Моят приятел Григорий Кюлев-Гого ми даде "Пространство на варианти" на Вадим Зеланд. Много интересна книга. Аз взех на жена ми "Мостовете на Медисън" на Робърт Джеймс Уолър. Това е от последните месеци:)

Книги, които бихте чели на детето си.
"Билбо Бегинс или дотам и обратно" на Дж. Р. Р. Толкин, "Роня, дъщерята на разбойника" на Астрид Линдгрен, "Звездните приключения на Нуми и Ники" на Любен Дилов и всички класики за деца.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР