Моден блиц с... Белослава Хинова

Кристина Симидчийска 06 October 2018

Спортният панталон е в апогея си – тази шик версия на долнището на анцуг отново е подходяща както за 16-годишни момичета като Белослава, така и за техните майки… колко удобно! А когато става дума за аксесоари, под които ние си мислим за удобна раница или чифт маратонки, се оказва, че любимият аксесоар на Бела е нейното куче Слав, с което тя е неразделна. Суичър Scotch&Soda от магазин Scotch&Soda Store, панталон Emporio Armani от магазин Collective, раница Replay

Снимка: фотография Васил Германов, стилист Сандра Клинчева

Най-новата звезда в модна агенция Ivet Fashion е едва на 16 години, а вече направи своя дебют на световния подиум - тя участва в ревюто на Chanel пролет-лято 2019 в рамките на Седмицата на модата в Париж. Белослава учи „Моден дизайн“ в Гимназията за приложни изкуства в София. Не се подвеждайте от изписаните й топли очи – зад проницателния й поглед отбелязваме нескрито любопитство към света и жажда за знания към индустрията на модата, която със сигурност намира важно място в бъдещите й планове.

Твоят личен стил в три думи: Все още се търся като стил. Харесвам различни неща, но със сигурност по-изчистените линии са ми любими. Обичам ризи, бели якички, плисирани поли.

Любим моден тренд този сезон? От 2000 година насам трендовете само се въртят и като цяло няма нищо ново. Но тази година се завърнаха смелите принтове като животинските шарки и цветните карета – те са навсякъде в есенно-зимните колекции. Малко са tricky и ако не знаеш как да ги съчетаеш, по-добре не ги носи. Друг тренд, който ми харесва, са така наречените „бананки“ или чантички за кръст, но носени по диагонал. Навсякъде са – от high end до fast fashion марките.

Трендът, който така и не разбра? Като цяло гледам да намеря смисъл във всеки тренд. Важното е как е поднесен, пък и в крайна сметка всичко е въпрос на вкус – или го имаш, или го нямаш. Напоследък ми е трудно да разбера масата от инстаграм инфлуенсъри, но и това ще отмине като всеки тренд.

Ти самата ще инвестираш в… себе си и хобитата си.

Защото... знам, че ще се чувствам добре само ако се занимавам с неща, които ми помагат да бъда здрава, щастлива и удовлетворена.

И с удоволствие ще продължиш да носиш... кецове и слънчеви очила.

Всъщност в гардероба ти винаги ще има място за... бели тишърти и джинси.

И никога няма да те видим облечена в… Трудно е да кажа… Понякога нося неща, които преди година съм намирала за грозни. Но човек се променя. Може би никога няма да нося розов анцуг с камъни Swarovski.

Основните съставки на добрия стил са... умереност и увереност.

А в графата „лош вкус“ би поставила... Уви, ужасно много хора си мислят, че скъпите дрехи ги правят стилни. Стилът не се купува с пари. Той се изгражда, възпитава.

Адмирираш жените, които... се харесват, които са усмихнати и които знаят какво искат. Занимават се с това, което обичат, и обичат това, което правят. Не робуват на чуждото мнение и не правят компромиси по този въпрос.

Луксът за теб е... качество – на материя, кройка, дизайн, детайл.

Най-добрата част от твоята работа е... запознанствата с много хора, които също работят или се интересуват от мода. Възможността да се докоснеш до истинска мода и да видиш целия процес, както зад модните списания и кампании, така и зад създаването на цели колекции. Занимавам се и с моден дизайн, освен с моделство, и за мен двете неща се комбинират много добре. Много харесвам и това как във всяка фотосесия влизам в тотално различен образ.

Думата, която те описва най-добре в момента е... порастваща. Променям се с всеки следващ ден.

НАКРАТКО
Любим дизайнер/бранд Alexander Wang
Аромат Gucci Bloom
Филм „Моето момиче“ (1991) и много други
Песен Слушам различна музика всеки ден и ми е трудно да кажа, но в момента може би е Praise the Lord на A$AP Rocky.
Книга „Спасителят в ръжта“ на Селинджър
Дестинация Почти навсякъде, но за момента най-много ми се ходи в Мексико.
Вреден навик Шоколад

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР