Атлантическата тайна на Франция

13 November 2018

Славата на курортния град Динар на атлантическото крайбрежие на Франция се възражда като място за почивка и развлечения, създадено още от Наполеон III, който е бил последователно император и президент на Франция. Прекрасните вили в стила на бел епок съхраняват атмосферата на разкош, съпътствала златните му години. Тук частни вили притежават Жерар Депардийо и наследниците на фамилията Henessy.

Динар е идеалното място да се похапват току-що уловени стриди на символични цени. Една от емблемите на лукса в региона е хотел Thermes Marins на крайбрежната алея, подходящ за любителите на таласотерапията и лечебните масажи с натурална козметика. Интересен за посещение е бутик La Reserve, където може да се открият по-редки находки, като оригинални интериорни аксесоари и бутикова козметика с натурални продукти. Най-приятна за безцелно шляене е крайбрежната променада с романтичното име „Разходка под луната“, построена още през 1930 г. на миналия век.

На запад от Динар тръгва т.нар. Път на художниците – алея, на която са разположени репродукции на известни творци. Нейното очарование е в това, че платната са точно на местата, където са били рисувани оригиналните картини от Реноар, Пикасо и постимпресиониста Гюстав Луазо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР