Шифърът на... околоочния контур

Или отговор на въпроса: Как да поддържаме най-деликатната зона на лицето?

eva.bg 12 November 2018

Редовната грижа за кожата е един от най-важните навици, които трябва да възпитаме у себе си. Уви, тази грижа не е лесна, тъй като не е никак едностранна: всяка част на кожата е различна и изисква индивидуален начин на поддръжка. Околоочният контур е изключително нежна зона. Тя е подложена на всекидневен стрес и е предразположена към дехидратация. Кожата около очите е по-суха от останалата част на лицето, защото мастните жлези почти не съществуват и липсва хидролипиден филм, което предразполага към появата на бръчки. По-бавната циркулация в зоната на околоочния контур пък води до подпухване и тъмни кръгове. Тази чувствителна област има голям брой нервни оконачния, в резултат на което дори най-малкият фактор оказва влияние: умора, стрес, промяна на климата, тютюнопушене, работа пред компютър... Списъкът няма край.

Серията Hydragenist на Lierac обръща специално внимание на най-важните факти, известни за деликатната зона: През нощта кожата се дехидратира. Проучванията показват, че между 21:00 и 06:00 нивото на хидратацията на кожата намалява рязко, достигайки най-ниската си точка в полунощ. Събуждайки се сутринта, кръвният поток и температурата са много ниски, като така се намалява притокът на кислород. А когато кожата не получава необходимия й кислород, естествената дренажна система се забавя. Така се сдобиваме с фини бръчици и линии, а тъмните кръгове също не ни се разминават.

Околоочният гел Hydragenist Gel-Yeux Hydra-Lissant постига трите най-важни ефекта за перфектен околоочен контур: хидратира, изглажда, оксигенира.

Серията е вдъхновена от естетическата техника „тъканна оксигенция“, която се изразява във впръскване на чист кислород, хиалуронова киселина и витамини в кожата. Така експертите от лаборатории Lierac се грижат активните съставки да проникват в дълбочина, достигайки до клетките в епидермиса и дермата. Биомиметичният кислород буквално „учи“ клетките да дишат, за да получат повече енергия и да подобрят клетъчния метаболизъм. Хиалуроновата киселина задържа хидратацията на повърхността, като играе ролята на воден резерв. Продуктът съдържа и коктейл от витамини C, E, B5 и B6, познати със своите антиоксидантни, хидратиращи и противостареещи свойства.

Гелът е подходящ за всички жени, които търсят хидратираща грижа, която незабавно да енергизира и изглажда околоочния контур. Продуктът е перфектен за миниманизиране на бръчките и фините линии в зоната на околоочния контур, като няма аромат, постигайки по-максимално ниво на поносимост върху зоната.Когато говорим за кожата, няма място за компромиси!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР