Радина Кърджилова: Искам да съм единствената клечка в кибрита му...

Адриана Попова 21 July 2011

Снимка: криейтив Георги Манов, фотография Красимир Андонов, стайлинг Лиляна Гергишанова, коса Мария Томова, грим Мария Илиева

Тя е много горещата млада актриса с дълбокия и секси поглед. Попитахме я за нещата, за които ни се струваше, че има отговори. Радина ни отговори. И още как!

Радина, в „Тилт“ и в „Стъклен дом“ играеш в драматични роли и оттам като че ли ти нахлузиха някаква тъмна аура. В интернет обаче имаш доста купонджийски снимки. Между драмата и щурата забава – къде си всъщност?

Момичетата изпитват някакво мазохистично удоволствие да страдат. Като бяхме в Сливен и репетирахме пиесата „Заболяване на младостта“, която се занимава с депресиите, с Луиза (Григорова – б. а.) седяхме в гримьорната и тя ме попита: Раде, харесва ли ти да си депресирана? Аз много обичам. Отговорих й: понякога да, понякога не. Но по принцип съм жив човек. Обичам да се забавлявам. Да ходя по купони, да излизам, да си лягам в 5, да ставам в 2, да ме боли глава. Сега си казвам: застопори се, ще направиш 25 в петък!

Как ще празнуваш?

Ще отида на морето за 3 дни. Задължително ще си купя торта с 25 свещички, защото едва ли на плажа някой друг ще се сети.

Ще има ли подаръци?

Обичам да получавам подаръци. Това много го обичам. Стефан ми е подарявал колаж от снимки - аз и той като малки, после като тийнейджъри и отдолу как сме се целунали, по средата едно изрязано сърце, на което пише „Обичам те“. Като си представиш момче, което е седяло и е рязало снимки!

Добре, но кой е Стефан? Той ли е важният мъж в живота ти?

Стефан е голямата ми любов. Wosh MC, пее хип-хоп. Син е на Иван Иванов (актьора, в когото беше влюбено едно цяло поколение момичета, които гледаха заради него по няколко пъти „Всичко е любов“ - б. а.) и Петя Силянова, с 2 г. е по-голям от мен. Беше много дива връзка. И двамата сме прекалено избухливи. Щастие, усмивки, ревност, скандали, караници, скандали в клубове, скандали късно през нощта. Неизлизане от къщи, драми. Непрестанно единият искаше да е над другия. Обаче толкова много се обичахме. 8 г. и половина си е почти един брак, с едно дете и с един развод след това. Минаха като на един дъх.

Какво стана със Стефан?

Бяхме сгодени, 2 години носихме сребърни халки. Моята я хвърлих в морето, той не знам къде я хвърли. А преди това сме правили планове. Айде ще се оженим, ще си направим къща, деца.

Деца ли? Не си ли малка още?

До 1-2 години искам да имам дете. Обожавам децата. И с Калин имахме планове.

Сега трябва да ми кажеш кой е Калин. Заради него ли се раздели със Стефан?

Не. Със Стефан се наранихме по всякакъв начин. Кой на кого изневерил, кой кого харесва, що си бил с тая, непрестанно ровене по фейсбуци, есемеси и телефонни разговори. И аз се изморих. С Калин станахме гаджета на морето миналата година. Тогава Явор (Бахаров – б. а.) ми се обади и ми каза: Раде, айде да отидем на море. Луиза не можеше да дойде, имаше здравословни проблеми. Ние заминахме. Най-безумното беше, че заминахме с колата на Калин, а аз през цялото време мълчах и си казвах: какви са тия хора, с които отивам на море?

Тогава за първи път ли видя Калин?

Явор го познаваше покрай една друга компания, страшно готини хора. Бях го виждала веднъж-два пъти преди това. Обаче съм се държала като пълен темерут - нито здрасти, нито добър ден. Такива са му били първите впечатления. И че съм готино момиче. Вече на бара в „Градина” му казах: може ли да те целуна? Той каза „да” и го целунах. Той е прекрасен, работи за фирмата на баща си, с оптика се занимава. Живял е 4 г. в Канада, в Монреал е учил, говори перфектен английски, пътува много, кара сноуборд, фрийрайдър е.

Какво ти хареса в него?

Поведението му. Има една успокояваща аура. И точно това беше сблъсъкът по-нататък, защото той е прекалено спокоен и хармоничен. А аз съм прекалено дива и първична. Не се е стигнало до изневери. Просто аз в един момент се уплаших, обърках се. Беше много тежък период и за двама ни. Вече не сме заедно.

И сега накъде?

Искам си свободата. Не искам толкова да се вкопчвам. Защото като се вкопча, става малко... И съм задушавала партньорите си, и съм била ревнива. Може би пораснах. Промених се. Но като се обърна назад, за нищо не съжалявам. Знам, че съм била с истински хора, които са ме обичали и уважавали въпреки всичките ми кусури. А аз имам ужасно много кусури и понякога трудно ме издържат. Дори най-близките ми приятелки. Маргита Гошева, която е от тях, един път ми беше казала: страх ме е да излизам с теб. Не знам какво да очаквам. Все едно имам среща с гадже, с което се виждам за първи път. Всеки ден си в различно настроение. Един ден си бясна, друг - спокойна, трети си сънена, преди 5 мин. сигурно си ревала. За мен самата това е интересно като човек и като артист, но си представям на другите какво им се върти в главата. Маргарита Младенова на Аскеерите ми каза нещо, което ме зашемети. Седим и говорим, тя ме погледна и ми каза: Радина, ти си имаш някаква тайна. В първия момент не можах да разбера какво ми казва, но оттогава не мога да спра да мисля за това. Не знам каква съм всъщност. Търся се. Каква съм не знаят дори майка ми и баща ми.

Имаш много силна връзка с баща си. Разкажи за него.

Той е художник. Христо Кърджилов. Има мощ в картините му. Наскоро направи изложба и има една серия „Лов на елени“. Това са чудовищно огромни платна. Като ги гледаш, се изпълваш със сила. В момента подготвя книгата си с разкази, има и един роман.

Бащата е първият мъж, с когото едно момиче се сблъсква, и като че ли задава моделите на отношенията с мъжете. Бурно ли е при вас?

Като бях тийнейджър, имаше един Гергьовден, тогава е именният ден на майка ми. Баща ми точно се беше върнал от Германия. Беше ми купил палто, пуловер на GAP, джинси на GAP, шал на GAP, черни велурени ботуши, много яки. Каза ми вечерта да се прибера в 7. Аз, разбира се, се прибрах в един през нощта. Той ми отвори вратата, скъса джинсите и пуловера, които ми беше донесъл, и след това не ми говори 3 месеца.

Какво търсиш в един мъж?

Преди си мислех, че за да седи до мен, един мъж трябва да е много красив. Вече търся харизма, мъжественост. Загатната сексуалност. Харесвам мъже с хубави ръце. Това ме привлича и дори ме възбужда. Да е с чувство за хумор. Не да е улегнал, но да е целенасочен, да знае какво иска. Да ме кара да се чувствам по-слаба. Обичам да оглупявам заради един мъж. Като ме прегърне, да се чувствам като клечка кибрит, а той да е кибритът. Само че да съм една клечка в кутийката. Не да има 20. Да е неочакващ. Да има тръпка и страх, и секс, и напрежение, и притеснение. Трябва да ми е непрестанно интересно, защото иначе ми омръзва много бързо.

Не си лесна, да знаеш!

Това трябва да го има всеки един мъж, по дяволите! А не да се точи като червей след мен. Харесвам избухливи мъже. Защото и аз съм избухлива.

Слагаш ли си прегради в секса?

Не. Но никога не бих направила тройка, четворка. Сексът те отпушва, особено като го правиш с човека, с когото искаш. Всеки път е различно. Обостряш сетивата си. Това е вид представление за двама и без публика. Нещо като виж сега аз какво мога да ти направя. И когато се усещат двама души, наистина могат да се получат страхотни неща.

Радина, цяла София говори за връзка между теб и Деян Донков. Виждали са ви по заведения. Вие упорито отричате.

Виждаме се, излизаме.

Е, не казваш много. Откъде се познавате?

Винаги сме били на здрасти. Веднъж на Народния театър аз бях с едни момичета, той дойде и се заговорихме. После почнахме да излизаме цялата компания и сега се виждаме, но не е ефектът уау.

Страхуваш ли се от мъже, които минават от връзка във връзка?

Че мога да бъда зарязана ли? Да. Виж, дали в момента се чувствам обвързана с Калин или с Деян Донков, или с Драган, с Иван... Не го чувствам вътрешно така. Щом едни хора се крият, значи ги е страх, значи не е на 100%. В момента се чувствам по-свободна, отколкото съм се чувствала преди 3 месеца или 5 години. Когато има нещо недоизказано, когато и в двамата има някакъв страх или само в единия, това не е връзка. Иначе ще се заявиш и ще кажеш: аз съм с този човек и тъй като съм публична личност, нямам нищо против всички да знаят. И не ми пука за мнението на другите.

Ей, това беше силно!

Напоследък се опитвам да гледам повече собствените си интереси, собствената си хармония. Казах си, че много неща не си заслужават. От любов се плаче, но времето може да я излекува.

А от какво друго се плаче?

Когато стана това със сериала, с тази популярност, излезе една статия „Радина Кърджилова от „Стъклен дом“ си рязала вените“. Имала съм проблеми с наркотиците, с алкохола, правила съм оргии вкъщи, падала съм си по момичета. Жестоко се сдухах. Толкова гнусно нещо не съм чела за себе си. Човек, като го прочете, започва да си връща лентата назад дали случайно не е правил такива неща. Питаш се: на кого какво направих? Това жестоко ме травмира. После и снимките с Явор, които излязоха.

А те как излязоха, някой ги е качил в нета?
Някъде са ги хакнали. Накараха ме да се чувствам гадно. Не само аз, и Рут, и Бахаров. Изписа се какво ли не. Никой на никого не е правил френска любов. Бяха си пиянски лигавщини.

Страхотни купони явно стават. Как го правите?

Алкохолът много ме променя. Някои хора ги развеселява, мен ме вкарва в мисли и филми. Преди много прекалявах, защото приемах всичко надълбоко и намирах утеха в алкохола. Сега съм се кротнала. Никога не съм вземала наркотици и няма да вземам. Опитвала съм марихуана, но ми бие страшно сърцето. През последната година съм изминала много в положителна посока. Преди не се пазех. Всеки месец ходех да ме шият в „Пирогов“ заради побои,  скандали.

Как така?

Миналото лято пред Народния театър тръгнаха да бият мой приятел. Аз тръгнах да го защитавам, един лакът ме тресна в окото и имах бушон. Отидох във вилата на Стефан и се лекувах една седмица. Добре че татко не ме видя, нямаше да го преживее. Иначе съм добро дете, знам го.

Преместила си се в нова квартира.

Да, и оттогава забравих да сънувам.

Кой е последният сън, който си спомняш?

Сънувах, че съм в дискотека. Тъмно е и има картини на баща ми. Имаше страшно много хора, които ме блъскаха непрестанно. Отидох в тоалетната и там счупих огледалото, което беше огромно, огромно. После се събудих. Интересно е, че за последната година наистина счупих 3 огледала. Едно огледално шкафче на Калин, докато си миех зъбите. Едно мое огледало за гримиране. И едно в предишната ми квартира. Не знам колко нещастна любов ми се пише! (Смее се.)

Какво искаш точно сега?

Не искам да страдам за мъж. Искам той да страда за мен. Има една песен на Йоко и Сенсей: „Така ги виждам аз нещата и не губя фокус, обикновен човек съм, а не лице на показ.“ Това е. Сега много повече се усмихвам.


РАДИНА ЗА СЕБЕ СИ
Пуша цигари като ненормална.
Не мога да спя.
Искам страшно много да отида на море.
Купих си страхотен бански.
Снима ми се филм.
Искам куче, колело и мъж, с когото да прекарам живота си. Вече имам куче.
Дразня се, когато баба в градинката ми обяснява за новия си гоблен.
Не харесвам 16-годишни момичета, които приличат на 32-годишни, правят безразборен секс, искат да си хванат чичковци и носят прашки. Мразя прашки.
Точно в момента кариерата ми е абсолютен акцент. Любовта няма как да я замести.


ВОДЕН КРЪГ
За снимките Радина пристигна с Божана, Боби, Димитър, Петър и Аксел.

Божана – съквартирантка, прибрала се неотдавна от Холандия, където учила неща като маркетинг и реклама, веднага ви кани на парти след 12, където има опасност да вдига много шум, да разказва вицове и да прави неща, позволени от закона на възрастните граждани на тази страна... май

Боби – скромно се занимава с нескромни неща: организира фестивала Elevation в Разлог, готви собствен албум – хип-хоп, соул, фънк, джаз, ей такава неамбициозна музика, един от авторите на песента на Поли Генова за Евровизия е, има продуцентска компания, известен още като Леон и Боби Уан Кеноби
Димитър – завършва НБУ с фотография, иска да пътува и му се снимат хора на ръба - затворници, столетници...

Петър – по-сигурно е, че ще се обърне, ако му кажете: Петичке! Петичката е завършил актьорско майсторство в „Любен Гройс“ и е единственият, който наистина лети в „Полет над кукувиче гнездо“ в Народния. Снима и рекламки.

Аксел Дуду - за кратко Аксел или Акс, малкият черен лабрадор на Радина, който краде сърца дори когато спи

Деян Донков – Деян беше на снимките, но не влезе в кадър, защото се занимаваше с Акс може би. Винаги е добре да имаш Деян, дори извън кадър.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР