Драго Симеонов
ЗА ДРАГО СИМЕОНОВ:

Журналистът от Дарик радио Драго Симеонов в ролята на „преводач“ на поведението на мъжете в живота ви.

Задай въпрос на Драго Симеонов

Q

За разликата в годините

А

Да, питали са ни и все едно и също сме отговаряли. Не е работата в разликата, а в долната граница. Минете ли една определена възраст – правете, каквото решите. Но преди нея законът е неумолим и ще трябва да се съобразявате.

Q

На светло или на тъмно

А

В такъв случай светвайте в коридора. Така хем ще е сравнително светло, хем лампите в стаята ще са загасени. За по-компромисен вариант не се сещаме.

Q

Лека жена ли съм

А

Не, не ви прави. Щяхте да сте лека, ако имахте нещо против секса за една вечер и въпреки това го практикувахте.

Q

Дали е обвързан?

А

Опасяваме се, че ако сте обект на интерес от страна на обвързан мъж, това няма да ви забърка в драма, а в най-обикновен водевил. Съветваме ви да си подредите жанровете, в които искате да се забъркате, и след това да отговаряте на заявения интерес.

Q

Гаджето ми си пада по приятелката ми

А

О, това е лесно. Спрете да сте приятелка с нея. Така милото му държание ще е просто ухажване на случайна жена и вие няма да имате никакъв проблем с това, че си пада по приятелката ви.

Q

Дали не сбъркахме с раздялата

А

Вие не само не търсите съвет. Вие изобщо не задавате никакви въпроси, така че дори да не бяха реторични, нямаше как да им отговорим. Това, което мислим по въпроса, е следното. Няма как да прогнозирате последствията от което и да е решение, било то взето с колективно съгласие, или с еднолична спонтанност. Предполагаме, че добре знаете това, както и съзнавате, че човешките реакции са строго индивидуални и не можете да сте сигурна кое поведение какво издава и какво прикрива. Радвайте си се на новата свобода до насита, оставете носталгията да ви завладява, когато пожелаете, и гледайте все така смело напред. Правите впечатление на интелигентна и силна жена, така че никакви уговорки не са необходими нито в началото на писмото, нито в края. Да не говорим, че и това писмо не беше необходимо, не все пак ви благодарим за него.

Q

Защо ме търсят, когато спра да им обръщам внимание

А

Може би трябва да действате обратно. Първо да видите на кого сте важна и цени вниманието ви, а после да започнете да му го обръщате. Ама за това е още по-трудно човек да се сети, не мислите ли?

Q

Защо не иска да спи с мен

А

Вероятно просто е стресиран от настоятелността ви и предпочита да се съмнявате в двете споменати възможности, отколкото да се остави да му казвате категорично кога какво да прави.

Q

Обичам го, но имам нужда от въздух

А

Светът е пълен с грешки, плод на старателно обмисляне, така че необмислените винаги са по-симпатични. Същото важи и за вашата история, макар че едва ли ви става по-весело от това. Това, че сте се отдали на порив и сте постъпили импулсивно както с брака, така и с раждането, не е непременно недостатък. Напротив, вие очевидно знаете как да слушате повече сърцето си от разума, така че спрете да разсъждавате и направете това, което чувствате. Щом имате нужда от въздух, поемете го. Това няма да ви направи лоша майка, защото майчинството не се свежда до дундуркането, а до емоционалната обвързаност. Щастливите мами са далеч по-полезни за хлапетата от нещастните. А и едва когато започнете свободно да дишате, ще разберете от колко точно въздух имате нужда, за да се гмурнете в семейния живот отново или пък да не го направите повече.

Q

Зодии, хороскопи...и още нещо

А

Каква зодия е приятелката ви? Дайте ни бързо рождената й дата, за да й направим хороскоп и да проверим съвместима ли е дружбата ви. Защото ако се окаже, че не е, всичките й напътствия са напразни. Едно от нещата, за които донякъде можете да се доверите на хороскопите, е, че важат не само за подбора на мъже. Иначе избягвайте мъже Везни и жени многознайнички, защото внасят твърде много колебания в отношенията.

ЗАДАЙ ВЪПРОС