За танци е време

Започнахте ли да потропвате с крака, започнахте ли да тактувате с пръсти край клавиатурата? Започва Sofia Dance Week

03 October 2013

Започнахте ли да потропвате с крака, започнахте ли да тактувате с пръсти край клавиатурата, усещате ли приближаването на шоуто? Започва Sofia Dance Week. Очакват ни две седмици, в които да се насладим на 6 международни спектакъла - от Великобритания, Испания, Корея – със специално участие тази година, Швеция, САЩ. Много интересно е и българското включване. Галина Борисова ще представи „Танцувам Мария Калас“ - интерпретации на емблематични женски образи, изпълнени от Мария Калас.

Официалната програма започва в събота в Музикалния театър с Компания Шарон Фридман и спектакъла им Al Menos Dos Caras (Повече от две лица), което критиците определят като „пиршество за сетивата“. Танцовият опит на Шарон Фридман съчетава израелски фолклор, съвременни техники и класически балет.

В понеделник ще танцуват британците от 2Faced Dance Company – в Младежкия театър „Николай Бинев”. Интервю с червенокосата им хореографка Тамсин Фицджералд може да прочетете в новия брой на EVA.

Билети за спектаклите на цени от 10 и 15 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, eventim.bg и офиса на ЕДНО на ул. Патриарх Евтимий 22.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР