Социалната мрежа и връзките

Гледах го, филма! След поне месец по кината залата все още беше почти пълна.

19 November 2010
Гледах го, филма! След поне месец по кината залата все още беше почти пълна.
Отидох, защото ми се струваше важно да науча повече за facebook, където съм от 2 години насам. Имам 312 приятели и познати (някои въобще не познавам, понякога ми е странно да попадам на голите им снимки. Защо хората си публикуват голи снимки във фейсбук?).
Беше ми важно да гледам филма и заради режисьора - Дейвид Финчър. След лентите му „Седем“ и „Странният случай с Бенджамин Бътън“ знам, че ще следя всичко, което прави. И този път си заслужаваше! „Социалната мрежа“ е сниман изключително добре и красиво. Има страхотна динамика - в действието, в диалога (пожелавам ви късмет с четенето на субтитри, ако не знаете английски – ще ви бъде доста трудно), и в монтажа. Музиката е готина. Историята е интересна и е разказана леко. Изпълнителят на главната роля на особняка-създател на фейсбук  Марк Зукърбърг – актьорът Джеси Айзенбърг прави много убедителна роля. А от Джъстин Тимбърлейк съм възхитена. Просто е супер! Повярвах им – затова, че  човек е добре да следва себе си. Но се замислих как колкото повече възможности за запознанства имаме, толкова по-повърхностни стават те и често намалява възможността за истинско и хубаво общуване.
„Не може да се сприятелиш с 500 млн. души, без да си създадеш и малко врагове“ - казва главният герой в „Социалната мрежа“ по повод на това, че е предал единственият си приятел, при разрастването на компанията им, правеща фейсбук. А заедно с 500-те му милиона приятели загуби момичето, с което можеше да има връзка.
Колко често ви се случва да срещате хора, които да твърдят, че ви познават, а вие ама хич не сте сигурни, че сте ги виждали някога? Или пък ги познавате, но не се сещате откъде?
ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР