Стилът на Кремена Халваджиян

Ваня Шекерова 16 November 2007

Снимка: Калин Руйчев

Тя работи като стилист, така че нейният почерк може да бъде идентифициран при хората, за чиято визия се грижи - Гала, всички герои от „Пълна промяна"... Искат или не, всички те носят по нещо от оригинала Кремена, да не кажа че някак си приличат на нея. Може би защото тя първо върху себе си експериментира всичко като стил, преди да го мултиплицира.

Идолът

Синди Лопър, дивата рокаджийка от 70-те и 80-те години, на която виолончелистката от музикалното училище Кремена се стараела да подражава. Ако се вгледате внимателно в превъплъщенията на Лопър, ще заподозрете и Мадона в творчески заемки от нейния неподражаем стил.

Цветовете

Пепел от рози отдавна й е фаворит - той присъства не само в облеклото й, а навсякъде в къщата на семейство Халваджиян, най-често в комбинация с екрю. „Уморена" роза е идеята на Кремена в дизайна - тя е апликирана върху дрехи, обувки, аксесоари, обажда се в детайлите в дома й - тъкани, сервизи за хранене и кафе, украшения, графики и офорти, парапети на стълби и полилеи. Олтар на розата в цвят и форма - това е домът на Кремена. А цветът, който тя не понася, е бордо.

Ароматите

Колкото и да е странно, дизайнерката не обича парфюми с рози, изключение напоследък е ароматът на Сара Джесика Паркър Lovely. Истината е, че Кремена от години харесва мъжки аромати - не остава без Bvlgari Pour Homme, вярна е до смърт на Issey Miyake - мъжкия, разбира се.

Марките

Лудостта по розата я държи към Blumarine, защото там тя е лайтмотив. С присъщата си нестандартност Кремена купува и облекла на Вивиън Уестууд, но удивително е, че там не залита към прекомерна екстравагантност, а се придържа към по-класическа линия. Пример - последната й малка черна рокля на британската дизайнерка. Странно е, че сред любимите на Халваджиян марки е Adidas. Изключителен противник на всякакви видове спорт, Кремена смело вкарва един черен анцуг с бели кантове в съжителство с полупрозрачна романтична пола, къси бели чорапки с дантели и високи черни лачени обувки. Гарнира комбинацията с т-шърт с щампа на собствения си лик, подарък от фен клуба й.

Слабостите

Не може без цигара, без музика и без цветя. Както и без своите тефтери-дневници. Има нужда да препрочита Стайнбек винаги, когато е разклатена. Не посяга към криминалета и фантастика.

Шапките

Неизвестно защо Кремена обича да си купува неща, които според общоприетите стандарти не са за нея - при ръст от 1.50 тя се е заринала с шапки с огромни периферии, за тези с воалетки и шлейфове не говорим. В серията експерименти със себе си Кремена се снимала и с тоалетна чиния на главата - установила, че не й седи зле.
Дори и в костюм за езда Кремена изглежда 100% жена. Умее да извади на показ предимствата на дребната си фигура и с рокля, и с кюлоти с дантели, по които е имала известно залитане преди време, и със скъсани джинси, върху чиито крачоли е прикрепила лисичи кожи. Залага на известна театралност в избора на тоалети за специални случаи, но не може да обясни кога ще вкара в обращение 40-те готически рокли, които си напазарувала по интернет. Както и розова поличка с пера на Blumarine.

Обувките

Те са нейната стихия - в състояние е да си купи дори и два номера по-големи, ако й хареса моделът, а няма нейния номер. При преместването си в новата къща с мъка се е разделила с доста чифтове, но и сега те наброяват към 2000. Специално място сред тях имат тези, които са на рози - независимо дали са атлазени или гумени ботуши, дали са чехли или много специални с каишка около глезена и пронизващи токчета.

Бижутата

Едри, блестящи, с много камъни. Кремена е в състояние да закрепи на пръста си с ластик брошка- пеперуда да речем, или шнола за коса, за да постигне ефекта на много едър и впечатляващ пръстен. Има и внушително количество часовници, които не толкова показват точно време, колкото блестят. Почти никога не слага на китката си само един - носи го по няколко наведнъж. Не прави никакви компромиси от рода на керамика, кожа и прочие СБХ-изделия - колекцията й от скъпоценни украшения в момента има за лидер едно колие на Булгари с обсипани със скъпоценни камъни безопасни игли. Камъни Кремена харесва всякакви, но най-добре й прилягат диаманти (като на всяка жена впрочем).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР