Крисчън Бейл - психарят и неговото тяло

Ирина Иванова 28 March 2014

+20 кг в „Американска схема”

Снимка: getty images, a.m.p.a.s

Кой знае защо, когато искат да отслабнат или да напълнеят (има и такива странни същества от женски пол), жените си разменят диети, опит или четат женски списания и сайтове в търсене на най-подходящия за тях режим. А най-добре е да питат Крисчън Бейл. Холивудската звезда с лекота сваля и качва по 20 килограма за роля, а изумителното му шкембе в „Американска схема“ си е направо отделен герой и само по себе си заслужава „Оскар“.

Личният живот на Бейл е недосегаем и свръхсекретен. Знае се само, че баща му е бил спортен пилот, а майка му – циркова артистка и че е готов на всичко в името на Нейно Величество Ролята. И въпреки че в случая визираме безпрецедентното сваляне и качване на килограми, което е нещо като спортна дисциплина за Бейл, няма съмнение – той е страхотен актьор. Ето и най-интересните проявления на нарочния йо-йо ефект в неговата кариера.

„Американски психар“ (2003)

Макар че във филма Бейл основно размахва една резачка за дървени трупи и живи хора, не можем да отречем, че е в суперсекси форма благодарение на тричасовите тренировки всеки божи ден в продължение на половин година. Вижте какво се случва после.

„Машинистът“ (2004)

Крисчън отслабва с 22 килограма и забива критичните 45. Заприличва на концлагерист благодарение на „здравословното“ меню от вода, кафе и една ябълка на ден. Плюс поне кутия цигари задължително. В продължение на 4 месеца, дами!

„Батман в началото“ (2005)

Само за няколко месеца Крисчън Бейл трябва да качи отново стопените 22 килограма и да прибави към тях още десетина. Прави го с въглехидратна диета и най-вече – с много картофи. Бейл е най-младият актьор, изиграл Батман, и първият, който не е американец (роден е в Уелс).

„Зората на спасението“ и „Терминатор: Спасението“ (2006–2009)

За всеки от филмите качва по още 5 килограма и добавя много мускулна маса, защото му се налага да се бие – с простосмъртни и с роботи – и трябва да е силен, за да ги победи.

„Боецът“ (2010)

Сваля без проблем 15 килограма, защото ролята му е на бивш боксьор наркоман и тялото му трябва да е повехнало. Прави много кардиотренировки и дълги кросове, а компания му прави жена му Сандра, която е бивш асистент на Уинона Райдър и с която имат дъщеря Емелин. „Най-приятното ми отслабване“ – твърди Крисчън.

„Американска схема“ (2013)

Ето го и шкембето, за което ви казахме. Направено е основно от чийзбургери и млечни шейкове. За филма Бейл качва 20 килограма и твърди, че тъй като знаел, че в същия момент Матю Макконъхи и Джаред Лето гладуват като кучета за ролите си в номинирания за „Оскар“ Dallas Buyers Club, много искал да им се обади и да помляска в слушалката.

2 КОМЕНТАРА
2
Таня
21 March 2016, 13:11

Как може да кажете, че основно размахвал резачка в Американски психар - велик е, много добър в детайлите. Вземете, че гледайте и Империята на слънцето, и се постарайте да говорите по-малко глупости.

1
Julia
28 March 2014, 12:24

Обожавам Крисчън Бейл, невероятен актъор.

ТВОЯТ КОМЕНТАР