О, Рио мио!

Sea, sex, sun. Правилото на трите S ви превръща в момиче от Ипанема. Високо и мургаво, младо и красиво, когато върви, то е като самба – върти се готино и се люлее нежно

Свобoда Сидерова 04 July 2014

Бюти дизайнерите стегнаха багажа и вкупом се изнесоха за страната на кариоките. Дали заради 20-ото световно първенство по футбол, или заради „сухите тренировки“ с кайпириня и кюрасао, Рио де Жанейро, градът на Бога, плажовете, самбата и карнавала, се превърна в център на Brazilian Beauty. Едно натискане на пулверизатора и няколко замаха на четката и се оказвате на плажа в обкръжението на брутални мачовци. Хич не се дърпайте като ощипани госпожици, момичета. Това е Бразилия. От вас не очакваме друг отговор, освен: tudo bem. Което в превод от португалски ще рече: добре де, добре.

AmazON... AmazOFF

Какъв по-добър начин да изразите себе си от цветовете в колекцията лакове Brazil на O.P.I? „Сочните“ им имена ви карат: да се озовете топлес на плажа (Taupe-less Beach), да слезете на следваща спирка – бикини зона (Next Stop... Bikini zone). И още куп неща, които предлага Копакабана от залез до изгрев. За Clarins 2014 също е година на Бразилия. Забравете черното.

Очната линия в синьо подчертава цвета на очите, синята спирала пък – бронзовия тен. Маршмелоу, малина или гренадин. Балсамът за устни в нюанс my pink дава отговор на въпроса защо всички обожават розовото.

Специалните пигменти във формулата взаимодействат с рН-то на кожата, подчертавайки естествения им цвят. Впечатлени от умението на бразилките да усещат пулсиращия ритъм на живота върху златистата си кожа, от Sephora лансират цели две летни колекции. Diva Carioca и Agua de Rio правят флиртуването на плажа от лесно по-лесно.

Двойната очна линия, черна от едната страна и цветна от другата гарантира окраска ала папагал. Наелектризиращият поглед е достоен за кралица на карнавала. Дизайнът на линията за тяло напомня за бели пясъчни ивици, зелени палми и вкусни тропически плодове. Бурканчето със сорбе крие древна тайна за красота на местните племена.

Топящата се кремава текстура е истински взрив от усещания за кожата. Сред бълбукащите мехурчета от ефервесцентното кубче към дъното на ваната се спуска гривна, дар за богинята Йеманджа.

Синята лагуна

Ритъмът на боса нова завладя и парфюмеристите. Тигрова орхидея и пачули в Exotic на Jimmy Choo се балансират от пикантни нотки на розов грейфрут и сладки на малина. Внимание: усещането за плодово сорбе е измамно. Ароматът е за големи котки, пред които не би могъл да устои нито един обитател на градските джунгли.

Празника на сетивата, владеещ Латинска Америка 365 дни в годината, илюстрират и лимитираните мъжки аромати на Azzaro. Колоритният дизайн – акварел, изобразяващ архитектурни детайли и пейзажи, – е дело на френския художник Такеши. Съдържанието също е белязано от екзотични дестинации. Прелъстяващата хармония на Pour Homme се дължи на портокал от Бразилия, кардамон от Гватемала, бакаутово дърво от Парагвай и зърна от тонка от Венецуела.

Мандарина от Аржентина, розов пипер и ветивер от Бразилия в Chrome даряват успокояваща свежест. Вече 10 години CK разказва летни ароматни „истории“. Тазгодишният юбилеен One Summer препредава атмосферата на плажен купон и биещата на талази енергия, резултат от заскрежен лайм, текила, кокосова вода и захарни кристали. I Feel Good. Доброто настроение се оказа водещо и за Carolina Herrera. Двойката аромати 212 Surf са посветени на сърфинга. Ярки, слънчеви и свежи като морски пръски, те на 100% отговарят на темата.

За нея: водни, дървесни и мускусни нотки.

За него: воден акорд, пачули и грейпфрут.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР