Лицата на следващия моден сезон

От Шарлот Генсбур за Louis Vuitton до Клаудия Шифър за Dolce&Gabbana

25 June 2014

Докато първите модели от колекциите есен-зима 2014/ 2015 намират своето място в бутиците на марките, големите модни къщи стартираха „надиграването“ с лицата на кампаниите си за следващия студен сезон.

Бразилският супермодел Жизел Бюндхен се върна към сътрудничеството си с френския бранд Isabel Marant след тригодишна пауза, а италианската красавица Мариякарла Босконо отново е лице на Alberta Ferretti (приказните й кадри са поверени на фотографа Питър Линдберг). Топмодела Аманда Мърфи е фатална жена пред обектива на Мерт и Маркус за Dsquared2, докато Кара Делевин искрено се забавлява в компанията на Суки Уотърхаус и Малайка Фърт в кампанията на Burberry Prorsum.

Адриана Лима не само откри дефилето на Jason Wu през февруари, но и новия рекламен сезон на бранда. Самият дизайнер коментира: „Адриана е свръх сексапилна! В нея има нещо котешко, изключително подходящо за моделите ми. А очите й! Тя е съвременната Бианка Джагър!“

Michael Kors заложи на същата формула, която успешно работи за едноименната му марка през настоящия сезон – щастлива двойка на път, изиграна от моделите Кармен Педар и Бенджамин Ейдъм. А бранда за аксесоари Longchamp най-сетне се раздели с Коко Роша и се завърна към британката Алекса Чанг.

Силен интерес предизвика първата кампания на Louis Vuitton, решена от новия креативен директор на модната къща Никола Геские. Името й е Series 1 и е заснета не от един, а от цели трима звездни фотографа – Ани Лейбовиц, Брус Уебър и Юрген Тейлър. Главните героини на серията са четири „съвременни икони“: актрисата и певица Шарлот Генсбур, моделите Лия Кебеде, Фреа Беха и Джийн Кембъл. Скоро всеки от кадрите ще бъде придружен и от рекламен мини-филм.

А какво да кажем за Dolce & Gabbana... Историята на голямото италианско семейство, която публиката следи вече няколко сезона, този път е пренесена в магическа гора и е вдъхновена от детските приказки на братя Грим, Шарл Перо и дори тези от руския фолклор. В ролята на принцеси за дамската линия влизат Клаудия Шифър и Бианка Балти, докато мъжката серия е посветена на средновековна Италия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР