Красавицата на бала?

Лилия Илиева 16 December 2014

Снимка: Jean-Luce Huré

Едва ли може да бъде определена красавицата на тазгодишния Бал на дебютантките в Париж, биха се съгласили всички. Сред 24 момичета от известни семейства на възраст от 16 до 22 години, които бяха представени от своите родители, бяха Изабел Бийти, дъщерята на Уорън Бийти и Анет Бенинг и племенница на Шърли Маклейн, принцеса Ела Маунтбатън, пряка потомка на кралица Виктория и Александра Монкада, правнучка на белгийския крал Леополд Трети. Сред кавалерите блестеше внукът на актьора Жан-Пол Белмондо Виктор.

Традицията на Бала на дебютантките в Париж е подновена през 1992 г. от Офели Ренуар - една от най-престижните пиари във френската столица. Балът е вдъхновен от едновремешния обичай на европейската аристокрация момичетата от „добри семейства” да бъдат представяни на краля в деня на 18-ия им рожден ден. Парижкият бал на дебютанките е най-бляскавото светско събитие, представящо децата на крем де ла крем в обществото. Тази година той беше открит от Елизабет дьо Бурбон-Парм, наследница на Луи XIV, която танцува с баща си, принц Шарл Еманюел. Сибитието се състоя в двореца Шайо с гледка към Айфеловата кула. Вечерята беше приготвена от шеф готвача на хотел „Крийон” Кристофер Аш.

Дебютантките носеха бижута на Bucherer, бяха облечени в прекрасни рокли висша мода и пристигнаха до двореца Шайо, возени от коли на Renault. Обувките им бяха на Christian Louboutin, гримът и прическите от M.A.C Cosmetics и салоните Alexandre de Paris.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР