Изкуството да създаваш съблазън

Младата дизайнерка Мила Докова и колекциите й ръчно изработено бельо

Кристина Симидчийска 27 March 2015

Младата дизайнерка Мила Докова изглежда като по-малката сестра на Марион Котияр, а френската връзка продължава и в колекциите й ръчно изработено бельо: дръзки и прелъстителни, трансформиращи стеснителността в нехайство, а разкоша – в естествен сексапил.

Влечението си към шивашкото изкуство Мила наследява от своите майка и баба и усъвършенства още от ранното си детство. Закратко се насочва към дамската мода, създава и сценични костюми за нашумели изпълнителки. Докато един ден, разглеждайки потенциала на модния пазар в България, вижда ярък пропуск – липсата на бутиково, луксозно и суперсексапилно бельо, с което неизменно всяка жена ще се почувства повече от специална.

Избистрянето на идеята, както и подготовката й, за да се превърне в реалност, й отнемат близо две години. През които Мила не само търси точните дизайн и материали, но и прецизно изучава тънкостите в изработката на фините модели и специфичните им детайли. За избора на стила им обаче няма колебания: „Спрях се на тази стилистика, защото е на кантар с фетиша, с лека загадка и премерена дързост – коментира тя. – Има много сексапил, но и много женственост. Усещането за лукс идва от качеството на материалите и ръчната изработка. Използвам основно тюл, италианска и френска дантела. Всички допълнителни, но и особено важни елементи като ластиците, халките и перлите се поръчват специално.“

Така в средата на миналата година дебютира първата колекция Sexy In Black на едноименния бранд MILA Dokova Lingerie. Следва дръзката и драматична Mon Shushi и сладките цветове на Candy Shop. А в графика й за тази година предстои да видим още две линии бельо (подчинени съответно на белия и червения цвят), миниколекция от копринени нощници и халати (като естествено допълнение на бельото), а за лятото – серия бански костюми. Както и почти задължителните аксесоари като колани-корсети, чорапи и ефектни многофункционални бижута от благороден метал и черна кожа.

Засега бутиковите колекции могат да се разгледат, пробват и съответно поръчат в новооткрития шоурум на бранда в центъра на София. И както подобава на вещите с „добавена стойност“ – можете да изберете базов модел, а впоследствие той да се моделира според желанията ви (и личните мерки) за кройка, цвят и вид на детайлите. Скоро ще има и сайт, а дотогава можете да следите новостите около MILA Dokova Lingerie на страницата й във фейсбук: www.facebook.com/miladokovaboutique.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР