Кои са най-красивите острови

eva.bg 15 July 2015

Галапагос, Еквадор

Кои са най-предпочитаните за мечтаната ваканция острови в света? Кои са най-красивите и най-често посещаваните? Имаме отговор на тези въпроси, след като американското списание Travel + Leisure направи мащабно допитване и оформи Топ 10 за 2015 година. Първото място е по-скоро изненадващо, защото не е типична туристическа дестинация, но пък се оказва много актуално напоследък. А и никой не си тръгва от този остров разочарован.

Става въпрос за архипелага Галапагос. Въпреки че е доста отдалечен – на 965 километра от Еквадор, и трудно достъпен, той привлича туристите заради уникалната флора и фауна. Диви и красиви плажове, гигантски костенурки, виреещи само там растения – много хора искат поне веднъж в живота си да посетят това място.

Втората позиция не е изненада, защото става въпрос за остров Бали в Индонезия – традиционно претъпкан от туристи. Подобна е ситуацията и с Малдивите, които са на трето място. Четвъртата позиция е по-необичайна – остров Тасмания в Австралия. Туристите го определят като малкото непознато съкровище. Над 40 процента от територията му е национален парк. Планини, гори, идилични плажове и тасманийски дяволи.

Вижте цялата класация на пътешествениците и си изберете остров за следващата мечтана ваканция.

1. Галапагоски острови, Еквадор

2. Бали, Индонезия

3. Малдивите

4. Тасмания, Австралия

5. Санторини, Гърция

6. Моореа, Френска Полинезия

7. Мауи, Хавай

8. Кауаи, Хавай

9. Островите от Големия бариерен риф, Австралия

10. Малта

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР