Завръщането на агент Мълдър

Отново гледаме Дейвид Духовни в ролята на агента особняк от ФБР, който разследва заедно с Дейна Скъли паранормални случаи в новите 6 серии от култовата поредица на телевизия FOX „Досиетата Х“

Адриана Попова 21 February 2016

Така и не се разбра дали Дейвид Духовни (днес на 55) наистина е болестно зависим от секса, или влизането му в клиника, за да се лекува, е част от пиара на сериала, в който тогава се снима – „Секс до дупка“, в ролята на непоправимия женкар Ханк Муди. По това време бракът му с актрисата Теа Леони е в поредната криза. През 2014 г. двамата се развеждат, а децата остават при майката. Дейвид става „баща за уикенда“ и човек, който плаща 48 000 долара алименти всеки месец, като разходите за ваканции и учение са отделно.

Дейвид и Теа се женят през 1997 г. след бурна любовна история. Дотогава 37-годишният актьор смята, че нещо с психиката му не е наред, щом не може да си намери жена. По-известните му афери са все с актриси – Пери Рийвс, Уинона Райдър, дори по думите му с колежката му от „Досиетата Х“ Джилиън Андерсън. Сексуалният му живот започва доста рано. „На 14 изгубих невинността си и оттогава не мога да я намеря“, казва Дейвид. Разпадът на брака му с Теа се дължи на неговите чести „криввания“, но двамата се разделят без публични скандали.

Дейвид е доста изискан мъж. Учил е педагогика в Принстън, прави магистратура по английска литература в Йейл. Докато следва, се запалва по баскетбола и е център на отбора, въпреки че не е ръстов играч („едва“ 184 см). Има страхотно тяло обаче, което му спечелва рекламни снимки за бира. Получава и малки роли в киното (първата е в „Работещо момиче“), играе агент травестит в „Туин Пийкс“ на Дейвид Линч. През 90-те се снима в еротичния сериал „Дневниците на червените обувки“. Ракета носител за кариерата му се оказва поредицата „Досиетата Х“ със създател Крис Картър, в който истината за паранормалното е „там някъде“ и чиито нови серии гледаме по канала FOX. „Досиетата“ го превръщат в любимец на параноиците, но по думите му Мълдър е най-лошият агент на ФБР за всички времена, защото не е приключил нито един от случаите си. По време на снимките отношенията му с Джилиън Андерсън са близки, но те работят заедно толкова дълго, че няма как на моменти да не се мразят и да не си говорят.

Фамилията на Дейвид се дължи на еврейско семейство, избягало от Украйна в началото на XX век (доскоро той говореше за руския си произход, но през 2014-а се „осъзна“ като украинец). Майка му емигрира в САЩ от Шотландия. „Наполовина евреин и наполовина шотландец съм. Адски ми е трудно да купувам каквото и да било“, казва с присъщия си хумор Дейвид Духовни. Наскоро той издаде книгата „Свещена крава“, в която разказва истории от гледна точка на кравата Елси Бовари и която се разпродаде в 100-хиляден тираж. 2015-а излезе и първият му албум с 12 авторски песни. „Тревожността е част от творчеството. Трябва да извадиш демоните си навън“, казва Дейвид. Явно се е справил добре с демоните, защото в кариерата си има два Златни глобуса – за „Досиетата Х“ и в „Секс до дупка“, а през 2016-а звезда с името му ще се появи на Алеята на славата в Холивуд.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР