Влюбени в Африка

Ако си мислите, че Малдивите са топ дестинацията за меден месец, не сте на прав път. От ноември до май световният елит се усамотява в африканските резервати. Луксозни лоджии и палатки в сърцето на дивата природа посрещат романтично настроените души, но и истинските ценители на понятието „еколукс“

Елка Влаховска 12 March 2016

За пореден път и през 2015 г. лоджиите Singita Grumeti в Серенгети, Танзания, бяха определени за топ дестинация от заклетите пътешественици и читатели на CNTraveler.

Разположен в сърцето на резервата, откъдето преминава голямата сезонна миграция на диви животни, комплексът е част от екосистемата Серенгети-Мара. Замислен е и е финансиран точно с тази цел – да даде гостоприемство на хората, които търсят екзотиката на Африканския континент и чара на дивия му живот, без да засягат екосредата. Нещо повече – посрещането на ВИП гости носи ползи за местните общности, които се грижат за резерватите.

Кой изкара своето „любовно“ сафари в Singita Grumeti, Танзания?

В луксозна лоджия с изглед към саваната и преминаващите пред погледа диви животни Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл споделиха медения си месец под ярките звезди на Серенгети. Опра Уинфри доведе на романтична ваканция приятеля си Стедман Греъм, за да се усамотят далече от всякакъв медиен шум. Джордж Клуни затвърди предложението си за брак към Амал Аламудин именно тук, сред романтичния африкански декор.

Кой предпочита Намибия?

Тя е любима ваканционна дестинация за Анджелина Джоли и Брат Пит. Челси Клинтън, дъщерята на президента Бил Клинтън, и съпруга й Марк Мезвински пък прекараха медения си месец в екоселището Little Ongava в Намибия.

Кения също се радва на A-list внимание

Принц Уилям и Кейт Мидълтън решиха да се сгодят след романтичното си „бягство“ в ековила на езерото Рутунду в Кения, може би следвайки някои традиции на британското кралско семейство: преди 63 г. Елизабет се превърна от принцеса в кралица по време на сафари при престоя си в Treetops Hotel в Националния парк Абердаре в Кения. Актьорът Едуард Нортън и Кристин Дейвис от сериала „Сексът и градът“, но не като любовна двойка, а всеки по своите дела в защита на екологични каузи, също са чести гости в Кения. Те отсядат в лоджиите на Campi Ya Kansi.

Полезни адреси 

Танзания: Singita Grumeti - www.singita.com

Кения: Campi Ya Kansi - www.maasai.com

Намибия: Okonjima Luxury Bush Camp - www.okonjima.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР