Четката на Clinique – полезна реалност

или ново измерение на чистотата за още по-страхотна кожа

Свобoда Сидерова 09 February 2016

Доколко ефективна е новата сензация на домашната електроника Sonic System Purifying Cleansing? Свобода Сидерова изяснява подробностите и пристъпва към тестване  

Почистването е алфата и омегата на красотата, не се уморяват да повтарят козметолозите. Освободена от замърсявания и себум, кожата по-добре се самовъзстановява, усвоявайки полезните съставки. Укрепването на защитната бариера пък гарантира по-малко бръчки. Как това да стане на 100%, знаят експертите на Clinique. Можем да им вярваме напълно. Неслучайно марката е номер едно в почистването. Дерматолозите Дeйвид и Катрин Орентрайх от Orentreich Medical Group (в клиниката на Пето Авеню се ражда 3-Step системата за грижи за кожата) обединяват фундаменталните си познания с разработка на швейцарски учени. Резултатът е нежна и ефективна соник четка, която помага да приближите кожата към идеала и да я поддържате в добра форма.   

С едно натискане на копчето

Малко теория, преди да ви разкажа за wow ефекта. Овалната форма на главата позволява достигане до труднодостъпни участъци – ноздрите, линията на косата и под долната устна. Звуковите вибрации с определена честота в комбинация с уникалния дизайн на четката гарантират щадящо действие, което измита „боклука“ от порите по-старателно и дълбоко от миенето с ръце, без да травмира или раздразва кожата. Порите не се разтягат, обратното – свиват се. Масажирането с четката на лицето два пъти дневно по 30 секунди спестява и процедури при козметолога. При това не само почистващи, но и хидратиращи. Eксфолиращият ефект на Clarifying Lotion и овлажняващият на Dramatically Different Moisturizing Lotion+/Gel са още по-силни. Тук е мястото да вметна, че четката е и прекрасен тандем с 3-Step Skin Care System на марката. Така че ако не сте членове на фенклуба на един от най-ефективните почистващи ритуали в света, време е да станете. Предварително премахвате макиажа, нанасяте подходящ за типа кожа Facial Soap и натискате копчето. Толкова е лесно.   

Добра приятелка на кожата  

Първият безспорен плюс за мен е дизайнът. По-малка и ергономична от останалите четки на пазара, Sonic System Purifying Cleansing е лесно преносима. Удобният USB кабел пък предизвиква асоциация с iPhone. В анотацията пише, че четката е толкова нежна, че не би наранила листенце на цвете. Веднага се впускам в научен експеримент. Действително е така. Чудо! С едва прикрито естетическо удоволствие пристъпвам към тестване. Таймер изключва уреда след 30 секунди, така че е трудно да сбъркате. За това време спокойно може да минете лицето. Внимание: натискането не повишава ефекта на четката. Плъзгайте я леко като компютърна мишка. Всичко останало за вас прави устройството чудо. Измивайки почистващото средство, се наслаждавам на ново усещане. Немислимо, но ефектът напомня ултразвуково почистване в салон. На кожата ми явно също й харесва. Меките вибрации я правят още по-сияеща, розова и полирана. Първата седмица използвам четката 2-3 пъти само вечер. Втората – всеки ден, с надеждата любимите ми серуми и маски да проникнат дълбоко и да свършат както трябва подмладяващото си дело.

Четката може да се използва и не по предназначение. С обратната част на главата минете по масажните линии. Така сутрешните подпухвания изчезват по-бързо. При изпръхнали устни нанесете малко скраб и масажирайте с четката. Използвайте я и да отстраните засъхналата маска от глина.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР