Какво ядат звездите

Какви са диетите им, по какво са вманиачени, за култа „био, органик и здравословно“

eva.bg 20 June 2018

 

Анджелина Джоли

Болезнено слабата фигура на Анджелина Джоли неведнъж е будела притеснение. Не знаем дали здравословните й проблеми (двойната мастектомия и отстраняването на яйчниците заради опасения да не се разболее от рак) имат нещо общо с хранителния й режим. Но той определено е доста странен.

Според западните медии през последните години Анджелина Джоли се храни основно със зърна. Актрисата се е вманиачила по семена, за които се смята, че са изключително полезни за здравето. Сред тях са просо, семена от чиа, лимец, елда и киноа. „Анджи винаги е била фен на здравословното хранене, но сега прекалява. Не яде нищо друго. Убедена е, че тези зърнени храни й дават хранителни вещества, които не може да си набави от други продукти. А и действат добре на кожата“, твърдят източници, близки до звездата.

Жизел Бюндхен и Том Брейди

Двамата са заклети привърженици на здравословния начин на живот и буквално са вманиачени на тази тема. Личният готвач на Жизел, Том Брейди и двете им деца разкрива какво е всекидневното меню на семейството. Оказва се, че в него са забранени захарта, брашното, млечните продукти, кофеинът, глутенът и всичко, което не е органик. „80 процента от това, което ядат, са зеленчуци. Купувам само най-пресните. Ако не са био, изобщо не ги използвам. Както и зърнени продукти: кафяв ориз, киноа, просо, боб“, разкрива готвачът Алън Кемпбъл. „Останалите 20 процента са „постни“ меса: телешки био пържоли от животни, хранени само с трева, понякога патешко и пилешко. Що се отнася до рибата – готвя основно дива сьомга“, допълва още той. Според него базираната на растителни продукти диета лекува и предпазва от болести. Той никога не използва захар, която смята за истински убиец. В менюто на семейството са забранени още кафе и кофеинови напитки.

Дженифър Анистън

47-годишната актриса не се подлага на убийствени диети. „Джен яде поне по три пъти на ден или в идеалния случай по пет, но порциите са малки. Тя никога няма да изяде цял пакет с бисквити, ако й се дояде, ще си хапне една. И ще се наслади на всяка хапка. Ще си позволи чаша червено вино в компанията на приятел, вместо да изпие две бутилки и на сутринта да се чувства ужасно. Тя знае, че за да изглеждаш млад, е важен холистичният подход към живота – да се грижиш за тялото, ума и душата си. Когато си под стрес, винаги изглеждаш уморен“, разкри диетоложката й Кати Кахлър. А ето и какво всъщност влиза в типичното меню на Анистън – бъркани яйца за закуска, бяла риба за обяд, в рамките на деня може да си позволи висококачествен черен шоколад, годжи бери и чиа семена. За вечеря тако с пилешко месо и пикантна салата с краставици и домати. Задължително обаче всеки ден под една или друга форма в менюто на Анистън са включени домашни яйца, снесени от кокошките, които гледа в имението си в Лос Анджелис.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР