Вълшебство в Лапландия

Време е за едно приказно пътуване

14 декември 2016

Къде отиваме ли? Там, където сезоните имат свой собствен ритъм, а приказно северно сияние озарява небето поне 200 пъти в годината. Място изпълнено с истинско вълшебство. Наши екскурзоводи са отново любезният екип на туристическа агенция ChartAir.

Лапландия е разположена отвъд Полярния кръг. Тя обхваща една трета от територията на Финландия, както и части от Русия, Швеция и Норвегия.

Едва сме пристигнали в Рованиеми, а вече сме завладяни от духа на Коледа. Навсякъде има уютни дървени къщички с пушещи коминчета криещи се между заснежените борове. А на площада се включваме в празничното веселие организирано от местните, които са завлядани от коледният дух целогодишно.

От екипа на ChartAir вече знаем, за безброй забавления от които можем да се възползваме на това приказно място. Ние обаче сме тук заради най-голямата атракция в района – Домът на Дядо Коледа. И бързаме за срещата ни с еленът Рудолф, който ще бъде наш екскурзовод за момента. Ето го и него, разпознаваме го по черното носле. Докато се усетим вече сме на шейната и потегляме из облаците на Рованиеми. Изведнъж пред погледите ни се разкрива един още по-вълшебен свят - Домът на Дядо Коледа.

Посрещат ни работливите джуджета, а ние омаяни от вкуса на джинджифилови сладки, сме понесени към работилницата. Безброй елфи се разхождат около нас, всеки с писмо в ръка, заловил се с изпълниението на нечие желание.

Ето ги Дядо Коледа и неговата съпруга, канят ни на Гала тържество. Те разказват за тайните на живота и работата си. Запазваме историите им само за нас, за да можете вие сами да се насладите, когато им отидете на гости. А Баба Коледа ни показва как да украсим коледната елха и да приготвим най- вкусните сладки.

С екипа на ChartAir успяхме да се върнем отново в детските ни години и да  насладим на най- приказното пътешествие.

Е, вие подготвихте ли багажа за едно такова пътешествие? Екипът на туристическа агенция ChartAir ви очаква и с удоволствие ще съдействат при организиране на вашето пътуването. Можете да ги откриете в офиса в Bulgaria Mall, всеки ден с работно време от 10:00 ч до 22:00 ч. и да сбъднете своите мечтани пътешествия до магически дестинации.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР