Да бъдем в главната роля

Идеи за стилни прически от топ коафьорa Георги Петков

25 January 2017

Обърнахме към топ коафьора Георги Петков за полезни съвети за официални прически, подходящи както за уютни семейни събирания, така и за шумни партита с приятели. Но преди да пристъпим към избор на прическа за следващото парти, трябва да си отговорим на въпроса какво ще бъде събитието и какъв стил е подходящ за нас. Разбира се, отговорът не е еднозначен, тъй като всяка прическа трябва да се съобрази с типа на косата и с формата на лицето. Най-добрият съвет за празничната ни визия може да ни даде професионалист, но ако искаме да се справим сами, за помощ можем да се обърнем и къмтайното оръжие” на Георги Петков - най-ефективната и компактна въртяща се четка с горещ въздух на Rowenta Brush Activ Nano Smart.

С нея може да оформите косата си още докато я сушите. Оптимизираната й система притежава две степени на температура, за да отговори на спецификите на различните типове коса и хладка струя за трайно фиксиране на прическата. Двете посоки на автоматично въртене на четката пресъздават професионалните фризьорски движения при работа с кръгла четка и сешоар. С въртенето навътре може да се постигне БОБ ефект, а с въртенето навън – актуална романтична визия от шестдесетте години на миналия век.

Rowenta Brush Activ' Nano Smart е в комплект с две четки с керамично покритие с диаметър 30 мм и 50 мм, които позволяват както оформянето на бретони и по-къси коси, така и постигането на повече обем и красиви естествени вълни на по-дълги коси. В допълнение, йонният генератор елиминира наелектризирането на косата и й придава повече блясък. Компактният размер на Rowenta Brush Activ' Nano Smart я прави удобна и при пътуване, тъй като може да се събере дори в дамска чанта.

Георги Петков съветва: „Когато оформяте косата си с четката, не започвайте с напълно мокра коса – тя трябва да се подсуши леко с кърпа. Преди употреба е хубаво да използвате стилизиращи продукти като кристали или флуид, за да не се заплита косата и да бъде тя по-гладка и лъскава.

Представяме ви две идеи за официални прически, които могат да се постигнат в домашни условия с помощта на Rowenta Brush Activ' Nano Smart:

Бляскави и стилни къдрици

1. Влажната коса се разделя на среден път преди да започнете да я сушите и оформяте с малката глава на въртящата се четка.

2. Започнете от бретона – отделете го и го навийте навън около четката от края до корена с помощта на въртящата се функция (ляво/дясно) на уреда. Задръжте до пълното му изсушаване.

3. Продължете със сушенето и оформянето на следващия кичур. Като всеки следващ кичур се навива малко по-надолу, за да се получи диагонал от челото до края на врата.

4. Всеки отделен изсушен и оформен кичур се навива около пръста и защипва с алуминиево щъркелче. Изчаква се да изстине 15 минути.

5. Кичурите се пускат и се разресват от корените до краищата с едър гребен. Дооформят се с пръсти и се фиксират с лак.

Небрежна рок-шик прическа

За да придадете по-бунтарско излъчване на вече готовата си прическа, изпълнете следните 2 стъпки, след като изсушите косата и оформите изящни къдрици по описания по-горе начин:

 

1.Отделете U-образен сектор от челото до най-високата точка на главата. Впръскайте текстуриращ спрей в корена и тупирайте в основата с тупажно гребенче. Пригладете с гребен назад и фиксирайте с фиби.

 

2. Дефинирайте къдриците надолу кичур по кичур, като увивате всеки кичур поотделно около пръста си и фиксирайте със сух лак с лека фиксация.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР