Ентусиазмът на един откривател

Keune - как се ражда една традиция за здрава и красива коса

12 April 2017

Създателят на компанията Ян Кюн

Снимка: Keune

Какво се ражда от една мечта? Когато следваш страстно интуицията си просто знаеш, че няма как нещата да не се получат. Нужни са единствено много труд и постоянство. Пътят на професионалната козметична марка за коса Keune започва преди почти век – през 1922 година, когато младият Ян Кюн баща на сегашния президент на компанията – Джордж Кюн, открива първия магазин в Амстердам и полага основите на семейния бизнес, който в момента се радва на успехи в цял свят.

И като всяка добра история всичко започнало от страстта… Ян Кюн притежавал собствена аптека в Амстердам и в своя стремеж да създаде дълготрайни къдрици, след много опити и експерименти той открива топлия къдрин и така лансира първото перманентно къдрене в Холандия.

Креативността и инстинктът му подсказват да затвори аптеката и да се фокусира върху продукти за фризьорството. Вторият продукт, който разработва Ян Кюн, е фиксиращ – предшественик на днешния гел и благодарение на тази иновация, марката му става все по-популярна. По време на Втората световна война германците, обявяват, че ще конфискуват всички камиони, но той скрива своите като ги натрупва един върху друг зад стена от каци, пълни с талк. Когато идват войниците, химикът уж случайно бута една от каците и ги предупреждава, че трябва незабавно да се изкъпят. Те се вслушват в съвета му и веднага се изтеглят, а Кюн старши успява да запази своите камиони по време на войната. Днес един от тях е изложен като артефакт в централата на Keune.

С идването на обемните прически през 50-те той представя лака за коса на холандския пазар, а след това създава новаторски аерозолен спрей кен. През 70-те всички са луди по мокрите загладени с гел прически, а Keune става една от първите компании в света, които произвеждат гела за коса – лансират го през 1977. Четири години по-късно представят друга вълшебна формула – пяната Keune Mousse, която той предпочита да нарича с френския термин, използван в домакинството – мус. Синът и внукът на Ян Кюн влизат в бизнеса, а брандът става все по-успешен на международно ниво. През 90-те представят боята за коса Tinta Color с формула от копринен протеин и UV защита, която изпраща компанията на върха в световен мащаб – клиентите обожават качествата й, класирайки я като най-трайна и подхранваща.

Иновацията е характерна черта на холандците – инвестицията във високото качество и модерните технологии на Keune Haircosmetics е специално за професионалните фризьори. Непрекъснатото развитие и проучване са неизменна част от философията на марката, а боята за коса – тяхната специалност, с постоянно променяща се цветова гама в крак с най-новите тенденции. Keune вдъхновяват стилистите по цял свят с майсторски курсове и образователни програми както в централата в Соест, Холандия, така и навсякъде по света.

Линиите на Keune Haircosmetics

Keune Care – Със страхотната грижа идва страхотната коса!

Линията продукти с етерични минерали за грижа за косата е създадена, за да отговори на изискванията на всеки тип коса и на всички нужди. Продуктите от тази серия се грижат за скалпа и глезят всеки кичур от косата.

В една от най-богатите серии на Keune са включени продукти, които се комбинират така, че да отговарят на всички персонални потребности, „защото нашата мисия е да променим косата към по-добре още от 1922“, както твърдят от компанията.

Keune Design – Основни продукти в грижата и стилизирането!

Design линията е като „малката черна рокля“, която е задължителна част в гардероба на една жена. Това са продукти за добре оформена коса във всякакъв стил. Отличителна гама продукти, която предлага цялостна концепция стилизанти както за професионални фризьори, така и за крайния потребител. Максимум защита от външни влияния със специално създадената система Двуслойна защита на косъма DLP, която предпазва косъма от UV лъчите и свободните радикали. Продуктите от тази линия позволяват всякакви стилове - текстурни или гладки, за мокър ефект или обем или просто за блясък, защото косата е материя на личната индивидуалност! Всички продукти от Design са с топлинна защита и са подходящи за всички типове коса. Освен стилизанти, дизайнерската линия на Keune предлага основна грижа с шампоани, балсами и маски.

Keune So Pure

Уелнес терапия за коса, вдъхновена от съвършения баланс в природата. Тези продукти съдържат изцяло растителни екстракти и органични етерични масла, като основна роля във всички има сертифицирано органично Арганово масло за допълнителна хидратация, блясък и защита на косата. Серията So Pure е терапия не само на косата, но и на сетивата – с изкушаващите аромати продуктите са истинско СПА преживяване! Уелнес терапиите за професионалните салони са създадени за всеки вид коса в зависимост от нейните нужди. Подхранват сухата, грижат се за боядисаната, енергизират твърде слабата, успокояват свръхчувствителния скалп, почистват пърхота и освежават цялостното състояние. Луксозната серия за гладка коса Morrocan Argan Oil се прилага накрая на всяка терапия и приглажда, подхранва и добавя блясък без да утежнява косъма. Освен терапиите, в серията са включени продукти за стилизиране и дълготрайно оформяне в абсолютен баланс с хармонията на природата.

„В Keune имаме мисия – мисия да създаваме красота – навсякъде по света. И всичко това е с една цел – да видим усмивка на лицето на всеки клиент по света, когато излиза от салона, чувствайки се удивително и чувствайки се част от едно семейство – семейството на Keune”, казват от компанията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР