Оркестър с име

Също като професионални музиканти парфюмеристите настройват инструментите си, разбирайте вдъхновението си, не за обединени акорди, а за мелодии, които гъделичкат не само обонянието, но и душата

Свобoда Сидерова 10 June 2017

Modern Princess на Lanvin разгадава характера на модерната принцеса (в ролята моделът Стефи Аргелиш) – игрив, спонтанен, ърбан и дръзко секси

Каквато музата, такъв и ароматът. Аксиомата с пълна сила важи за Modern Princess на Lanvin, дързък отвън и нежен отвътре. В розовата ябълка и червеното френско грозде има нещо безгрижно и невинно. На жасмина в сърцето, деликатен и чувствен едновременно, резонира елегантна фрезия. Първо романтична, после съблазнителна. Категоричният сексапил на femme fatale става още по-отчетлив на фона на бял мускус и ванилова орхидея.

Обновената версия на Gucci Bamboo улавя поезията и очарованието, характерни за естетиката на къщата. Ароматното изражение на бамбука запазва женствения букет от бергамот, лилия от Казабланка и иланг-иланг. Изящество, уравновесено от вътрешна сила и увереност в себе си. Променен е дизайнът. Флаконът, вдъхновен от колекцията аксесоари Gucci Bamboo, е в наситен аметистов нюанс, със същата капачка във формата на бамбук.

Анджелина Джоли и Guerlain e може би най-запомнящото се сътрудничество, откакто Пиер Франсоа Паскал Герлен създаде аромат за императрица Евгения. Името Mon Guerlain също е в тон с идеята за ексклузивност. Свежестта на лавандула от Прованс контрастира със сладострастието на жасмин самбак от Индия и сантал от Австралия, сливайки се в чувствен порив с ванилия от Папуа Нова Гвинея. Феерични и прекрасни „нотки на жена“.

От 2015 г. насам L’Extase на Nina Ricci e въображаемо пътуване в плътските удоволствия. L’Extase Rose Absolue, трети екстаз и втора роза, потапя в сладострастието на нощта. Звездите заставят розата от Таиф, пламенна като дъха на изгарящо листо и проблясваща като злато върху кожа, да се разкрие без свян пред черен пипер преди да пропадне в надиплените обятия на кeдър. Нетрадиционният ход – дървесина в сърцето, превръща фантазиите в реалност.

Парфюмерийна новина от Sisley винаги е събитие заради неподправената страст, кореспондираща с щастливи спомени. Izia носи галеното име на Изабел д’Орнано. В прекрасната мелодия на разсъмване солират любимите рози на графинята. За подтекст на ухаещите само няколко дни в края на май цветя служат бергамот и круша, подчертани от алдехиди. Интригата не е толкова в интимния аспект на мускуса, колкото в нотката на ангелика, която се разкрива на всяка жена различно.

Когато последният лъч на слънцето се разтваря в сгъстяващия се мрак, градът нашепва смущаващи обещания за предстоящата нощ. Историята на женствеността, разказана в Love Story Eau Sensuelle на Chloe, излъчва чувственост в буквалния смисъл на думата. Попил слънчевите нотки на ванилия и хелиотроп, портокалов цвят започва да звучи още по-сладко и романтично. Кадифен и почти млечен сантал придава дълбочина на аромата.

Пренасянето на тактилни усещания в олфакторни е сложна задача, но на Giorgio Armani му се удават експериментите с дрескода. Спомнете си първата материя – „сатенът“ Armani Code Satin. Аrmani Code Cashmere илюстрира нежността и уюта на ласкавия кашмир. Главната нотка на линията – портокалов цвят, си партнира с жасмин самбак и ирис. Изтокът, концентриран в базата – кожа, велур и тамян, издига прелъстяването до невиждани висоти.

Terre de Lumiere на L`Occitane е олфактивен израз на „златния час“ – времето преди залез, когато слънцето залива земята с мека светлина, разпръсвайки наоколо чувство за спокойствие. Като музикални инструменти нотките препредават емоциите от спиращата дъха красота. Многофасетната композиция тупти в ритъма на свежи изблици (бергамот, розов пипер), миг на наслада (лавандулов мед) и изненадващ парадокс (акация, горчив бадем).

Ключови за Eau de Lacoste L.12.12 Pour Elle Magnetic са хазартът и радостта от живота – или joie de vivre, както казват французите. Уникалната нова нотка анемония, чиято енергетика подкрепят абсолют от листа на виолетка и жасмин, пренаписва правилата на играта както на корта, така и извън пределите му. С намигване към двойствеността на жената Lacoste, чувствена и по детски невинна, ванилия и пачули добавят на аромата наситеност и загадъчност.

Cartier продължава линията, посветена на целувките. Въплъщение на най-прекрасното на света чувство – любовта, те се характеризират с разкош и минимализъм. След „откраднатата“ Baiser Vole е ред на „безумната“ Baiser Fou. Композицията разцъфва от едно-единствено цвете. Орхидеята, любимата муза съблазнителка на марката, обгръща сетивата в страстна прегръдка, чиито закачливи нотки остават като издайническо червило върху кожата.

В чест на 25-годишнината на летните аромати на Escada Fiesta Carioca празнува живота, прославяйки хедонизма. Вдъхновена от пъстрите бразилски празници с техните възпламеняващи ритми, свръхдозата страст съблазнява с маракуя, малина, пасифлора и портокалов цвят, подчертани от дървесно-мускусна база. Сладкият характер с лек пълнеж на свежест (преходът е плавен) напомня за горещата целувка на танцуващото слънце върху кожата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР