Дивите плажове на Европа

„Черното е новото бяло, дивото е новият лукс“. Нискотарифните превозвачи позволиха на всеки не само да си мечтае, но и да планира по-труднодостъпни дестинации за лятото. Вижте европейските плажове, които примамват с красотата си, с възможността за уединение или с екзотичен вид, определени от CNTraveller за топ дестинациите на сезона

Елка Влаховска 01 September 2017

Морето не възнаграждава онези, които са прекалено тревожни, алчни или нетърпеливи. Трябва да лежиш празен, отворен, без избор, като брега – очаквайки подарък от морето.
Ан Линдберг, американска писателка, авиатор и съпруга на Чарлз Линдберг, прелетял за първи път Атлантическия океан.

Migjorn, остров Форментера, Испания
Насладата донякъде е в чудесната плажна ивица със ситен пясък и чисти води, но тя се допълва от това, че плажът е почти безлюден, само с шепа разхвърляни тук-там барове и малки ресторантчета. Който обича да стои гол под лъчите на слънцето, ще открие своето място тук.

Macarella, остров Менорка, Испания
Спокойствието на този плаж е точно обратното на онова, което царува по плажовете на съседните острови Ибиса и Майорка. Но да стигнете до този тих пристан не е лесно – може с дълго ходене пеша и спускане по стълба в скалите, или както го правят местните – с наета лодка. Ултрафиният пясък и неземните на цвят води си струват усилието.

Albandeira, Алгарве, Португалия
Алгарве е с натоварен туристически трафик през лятото, но точно този плаж остава извън радара на масовия курортист. Тук няма чадъри, шезлонги и плажни барове, но спокойните кристални води примамват неудържимо любителите на гмуркането и продължителното плуване в дълбоки води.

Durdle Door Beach, Дорсет, Англия
С драматичната си варовикова арка и отвесни скали в съчетание с мек златен пясък плажът е един от най-впечатляващите в Европа и най-романтичното място за уикенд на англичаните. Освен това е и част от световното наследство в списъка на ЮНЕСКО, тъй като принадлежи на т.нар. Юрско крайбрежие, по което са открити много вкаменелости и интересни геоложки образувания.

Остров Ре, Бискайския залив, Франция
Това е място, свободно от реклами или от модерна архитектура. Местните пазят грижливо старомодния бит чрез специални закони. Непосредствеността е господар тук с чара на непретенциозните заведения, тип колиби, в които ще ви поднесат свежи стриди и сутрешния улов на местните рибари.

Black Sand Beach, Вик, Исландия
Вулканичните плажове имат своя вълнуващ сърцата представител. Тук никой не търси палми, под които да се излежава с коктейл в ръка, а пясъкът, вместо ослепително бял, е с цвета на черен хайвер.

Tonnarella, Сицилия, Италия
Когато става дума за девствени плажове, Сицилия няма равна в Европа. Плажът Тонарела, включен в природния резерват Зингаро, е мамещ оазис с бялата пясъчна ивица и кристалните морски води, чийто цвят се определя от варовиковите скали, които обграждат залива. Но е приключение да стигнете до този малък рай. Оставяте автомобила си на паркинга на южния вход на резервата и ходите пеша до мястото, на което може да се окажете единствените посетители за деня.

Пещери за парти
„Ела с мен в пещерата“ на остров Менорка звучи много романтично и секси. Поредицата от пещерни образувания и тераси е облагородена по много интелигентен начин. Дали с музика на живо и танци, или с кротко съзерцание ще изпратите великолепния средиземноморски залез, зависи от вашия избор. Повече – на covadenxoroi.com

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР