Шифър на елегантността

Модните вдъхновения от епохата на 40-те отново са тук, за да презаредят с двойна доза женственост новия студен сезон

Кристина Симидчийска 20 November 2017

Bottega Veneta

От емблематичните за киноиконата Катрин Хепбърн мъжки костюми през революцията New Look на Кристиан Диор до полупрозрачните и дантелени рокли на холивудската муза Рита Хейуърт – модните вдъхновения от епохата на 40-те отново са тук, за да презаредят с двойна доза женственост новия студен сезон.

Елегантността е правилната комбинация от оригиналност, непринуденост, грижа и простота. Извън това, повярвайте ми, няма елегантност. Има само претенциозност.
Кристиан Диор
Романтичният флирт на дизайнерите с ключовите моменти от модната история продължава с изтънчените препратки към средата на миналия век. Елегантните силуети, белязали бурната декада, се отличават с остри деколтета, подчертани рамене и силно пристегната талия, а дължините на полите и роклите почти достигат средата на прасеца. Сред принтовете се открояват кокетни точки, фини линии и британски карета, докато аксесоарите впечатляват не само с ретро форма, но и с детайли от пера и лъскава кожа с косъм. Без да забравяме за дългите кожени ръкавици, шапките с периферия и перфектно подредените коси – защото истинските дами не се задоволяват с нищо по-малко от съвършенството, демонстрирайки го от глава до пети!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР