Ухание на богиня

С новия дамски аромат Dylan Blue pour FemmeVersace изгражда връзка между античните и съвременни богини. Те вече имат свой неповторим, неподвластен на времето парфюм, поставящ ги на пиедестал

08 February 2018

Мъжът не трябва да е сам и има нужда от своята партньорка. Затова Бог създава Ева, а Донатела Версаче, базирайки се на библейското сътворение на света, решава да допълни мъжкия аромат Dylan Blue с неговата по-добра половинка (надяваме се дамският да повтори и дори да надмине успеха му). След като добави щипка харизма, подчерта индивидуалността и разкри мъжествеността с Dylan Blue, дизайнерката реши да изрази неподправената женственост. „Чрез Dylan Blue pour Femme отдавам почит към женствеността. Затова създадох наситен, чувствен, но същевременно изтънчен и фин аромат за жената, която е наясно със собствената си сила“, споделя Донатела Версаче.

Трибют на женствеността

Флаконът във формата на древногръцка амфора напомня на извивките на женско тяло, сякаш голата Венера на Ботичели е излязла от дълбоките, мистериозно сини води на Средиземно море. Знаем, че Версаче винаги се е вдъхновявал от този период в историята и от митологичните текстове от тази епоха е заимствано логото на бранда – Горгона Медуза. Митовете разказват, че поглед към красивото лице, заобиколено от змии, предизвиква вкаменяване. Днес то може да бъде избегнато, но не и забравено. Затова погледът ни не спира да търси Медузата, която вече е пленила не само очите, но и ума ни. Завладяващо и автентично, изображението присъства няколко пъти върху елегантния флакон като златен фриз, контрастиращ на дълбокото тъмно синьо стъкло, напомнящо на цвета на мъжкия аромат. Докато при мъжката бутилка линиите са квадратни и отсечени, в дамската версия те са заоблени и чувствени, и завладяват погледа с плавните движения и форми като танц на одалиска.

Разкъсвани от противоречия

Жените са непостоянни, изтъкани от контрасти и се нуждаят от аромат, който да изненадва и да разкрива различните аспекти от сложната им личност. Затова и Dylan Blue pour Femme не се притеснява да заложи на контрасти, които да привлекат вниманието ни. Изненадите са навсякъде - от съчетанието на цветя с дървесни нотки, до замразени плодове под формата на сорбе от касис и ябълка, които предизвикват небцето да пожелае повече от този божествен еликсир. Тези сочни и блестящи акорди придават жизненост и плодов вкус на композицията, която се трансформира в романтично женствена, чрез класическото дуо на роза и жасмин. Но и тук отново тръгваме в неочаквано различна посока, тъй като тези две популярни цветя са миксирани със замразена праскова, придаваща щипка ефирност на уханието. Динамиката в развитието на акордите при Dylan Blue pour Femme достига пика си на финала в топлите дървесни базови нотки, доминирани от присъствието на мускус и пачули, които пораждат усещането за дълбочина и безвремие. Подобно на мъжкия си аналог, Dylan Blue pour Femme е квинтесенция на днешната жена Versace. Аромат с подчертан и уникален характер, с който няма жена, която да остане незабелязана.

Силна и смела, женствена и провокативна

"Вървейки по улиците на Ню Йорк и Бруклин, виждам толкова много фитнес зали, пълни с жени - трениращи и ставащи все по-силни. Бихте могли да си кажете, че те са „част от момчетата“, но е хубаво да не забравяме, че те все още са си същите нежни момичета. Работата ми по тази кампания е вдъхновена от тези жени и е посвещение към тях", казва фотографът Брус Вебер за рекламната кампания на Dylan Blue pour Femme.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР