Живот през филтър

Изглеждаме все по-полирани, филтрирани и излъскани. Понякога го постигаме с дигитални ефекти върху снимките, с които се представяме онлайн, а понякога – с помощта на макиаж за повече изразителност и сексапил

Рени Аврамова 10 February 2018

Всичко започва с лицето, което винаги се нуждае от основа за „рисуването“. Тя трябва да е безупречна, без компромиси в покритието, без ефект маска или очертани линии. Сигурни сме, че с фон дьо тена All Hours на Yves Saint Laurent няма да забележите никакви разлики между първия поглед в огледалото сутринта и последното вглеждане вечерта. Той се оказва тайното оръжие за блестящо изглеждаща кожа, тъй като издържа цели 24 часа. Лицето изглежда матирано, кадифено и порцеланово гладко.

Очите са следващата и задължителна стъпка – трябва да ги подчертаем според ситуацията и желаната визия. Палитрата Lustrous Shadow Palette на Make Up For Ever предлага комбинация от топли и хладни нюанси, с мат или металик ефект. Предпочитаме я заради прахообразната, превръщаща се в гел текстура, подсилена с наситени пигменти, които лесно се смесват. Но пък с палитрата Heavy Metals на Urban Decay ще инжектирате клепачите си с убийствено металическо синьо, блестящо златно, впечатляващо металик червено, лъскаво розово (общо 20 от най-забележителните цветове на глем рока). Кремообразните консистенции са кадифени на допир и създават съвременно изкуство сякаш от разтопен метал.

С 16 различни блокчета шоколад, от бял до черен, ни изкушава Too Faced с палитрата White Chocolate Bar. Чудим се дали да опитаме от пастелните кремообразни сенки, обогатени със 100% какао на прах, коeто сигурно е причината от тях да се разнася декадентско ухание на шоколад. Ако сте от почитателките на блестящия финиш, ще го постигнете с течните металически сенки Metals на Golden Rose. Дълготрайната им кремообразна текстура е наситена с ярки цветни пигменти и отразяващи светлината перли, които се нанасят равномерно на по-плътен слой с апликатора или по-тънък с върха на пръстите.

Универсалният червен цвят за устните е клише, което е всичко друго, но не и скучно. За да сте в тенденцията, заложете на мат ефекта, който придава мекота и свежест на устните, без предизвикателния блясък. С червилото Red On на Benefit, което може да сбъркате със сенки за очи заради опаковката, ще изглеждате перфектно.

Ако искате да привлечете вниманието върху себе си с устни, облечени в дръзки и метални цветове, за вас са течните червила Pure Color Envy Paint-On Liquid Lipcolor на Estee Lauder. Богатият цвят се дължи на концентрирани течни пигменти, миксирани с капсулирана хиалуронова киселина, освобождаваща се с времето. Ще се наложи да избирате между мат, метал и влажен винил блясък, но и в трите варианта устните ви ще се чувстват луксозно обгрижени.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР