Жената с бялата маска

Съвременният маскарад е свързан с приятни усещания за кожата. След свалянето на маските се разкрива подмладено, озарено и хидратирано лице

Рени Аврамова 07 April 2018

Дълги години продължава спорът кой е мъжът, скрит зад желязната маска в историята, описана от Александър Дюма и вдъхновила създаването на няколко филма. А днес се чудим кое е поредното известно лице, позиращо в онлайн пространството, скрито зад унифицирана бяла маска. Непрекъснато се увеличават любителките на текстилните маски, като през последните месеци десетки звезди, като Виктория Бекъм, Каролин Мърфи, Карли Клос, Наташа Поли и Каролина Куркова, пуснаха свои снимки с маскирани лица в профилите си в инстаграм. Като много течения в бюти индустрията и това се заражда в Азия и след ВВ кремовете, почистващите продукти и течната грижа текстилните, фолирани или биоцелулозни маски се превръщат в задължителна част от бюти ритуала.

Допълнителната грижа вече е It аксесоар

Напоени с точната доза активни концентрирани съставки, маските предлагат лесно и бързо решение за различни проблеми на кожата. Хидратация, блясък, премахване на несъвършенства, стягане, коригиране на бръчки – те са новият бустер за кожата, който я променя само за 15 минути.

Форматът позволява да мушнете маската в дамската чанта и да я използвате във всеки момент. Това е една от причините да има такъв голям успех при звездите и моделите, които вечно са на път. Мнозина от момичетата, участващи в модните седмици в Париж, Лондон, Ню Йорк, използват подобни маски като хидратиращ шот или за моментален блясък по време на дългите часове в самолета или преди дефилетата. Според много от марките, вдъхновението за създаването им идва от козметичните компреси. Плюсовете да изберете тези маски е, че те проникват бързо, в дълбочина и щедро напояват лицето в сравнение с класическия формат. Благодарение на специалните иновативни и ефикасни молекули, заключени в сърцето на текстилните фибри, активните съставки остават в продължителен контакт с епидермиса, затова е от значение плътното и оптимално покритие на лицето. Обикновено се препоръчва 10-15 минути престой, но може да бъде удължен. За да извлечете максимума от съставките, поставете маската на чисто лице, след баня, след като парата и топлината са отворили порите. Много важно е да запомните, че след като махнете маската, не почиствате лицето си, а може с леки масажни движения да ускорите проникването на активните компоненти в дълбочина в кожата. Правилото гласи, че те не се нуждаят от допълнения, тоест при вечерна маска не е необходимо да поставяте и нощен крем, а след сутрешната може веднага да нанесете макиаж. Много практична е индивидуалната опаковка, която прави маската не само мобилна, но и икономична (не е нужно да рискувате с цяла опаковка, а да оцените резултата само с едно саше). Ако останете доволни и се окаже, че отговаря на нуждите и желанията ви, може да се подсигурите с цяла опаковка, която обикновено е от 5-6 дози.

Текстилни или биоцелулозни маски

Маските за лицето от векове имат запазено място в ритуалите за красота, но това, което еволюира във времето, е начинът им на използване. За жени с чувствителна кожа новите фолирани маски са направени от меки и комфортни за кожата материи, които не предизвикват триене при поставяне или отстраняване, което обикновено е част от класическите. Платът е напоен със суперполезни за кожата концентрати, подбрани според предназначението на маската. Може да са витамини, минерали, подхранващи масла, овлажняващи агенти, всевъзможни антиоксиданти и различни „борци“ с признаците на стареене (от екстракти на водорасли до златни нишки). При биоцелулозните маски, например тези на Estee Lauder, в плата са втъкани метални фибри, чиято основна задача е да задържат съставките и да ускорят проникването им в кожата. Във вторите маски понякога откриваме гел от 100% натурална кокосова вода, който е биоразградим. Освен че не увреждат природата, най-важен е козметичният им ефект – създадени са да покрият лицето като втора кожа.

Главната задача на маските е не само да доставят в клетките на кожата активните вещества от серума, но и да изградят на повърхността й бариера, предотвратяваща изпарението им. Затова поставяйте плътно маската, така че да покрие контурите на лицето като втора кожа и само тогава ще усетите и забележите вълшебното преобразуване на текстурата на кожата си.

Предимства на фолираните пред стандартните маски

- След премахването им не се измиват и не предизвикват допълнително триене.
- В тях концентрацията на активните вещества е по-висока и прониква по-добре в кожата, затова ефектът е моментален.
- При направен SOS курс с продължителност от две-три седмици, в които маската се нанася през ден, ще се изненадате от резултатите.
- Ефектът може да бъде увеличен при комбинация с подходящия серум.
- Може да ги нанесете при пътуване, докато взимате вана или като кратка почивка, която да прекарате 15 минути с маска на лице. Това е напълно достатъчно време, в което кожата да усвои съставките и да се хидратира. След това време ако започне да изсъхва, ще абсорбира влагата от кожата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР