Човешкото тяло – Науката в нас

Уникална научна експозиция с истински човешки тела гостува в Bulgaria Mall от 14 април до 30 юни 2018 г.

03 April 2018

Изучаването на човешката анатомия винаги се е основавало на един основен принцип – да видиш, означава да познаваш. Базирайки се на този принцип, гостуващата в София научна експозиция Човешкото тяло – Науката в нас – представя над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.

Експозицията е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който функционира и изглежда собственото ни тяло. Изложбата е създадена от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, съвместно с международен екип от учени. Моделите са обработени по специален начин, за да бъдат запазени с години във вида, в който са представени – методът се нарича „пластификация“, като водата е изкарана от тялото, а органите се запълнени с полимер.

Човешкото тяло - Науката в нас проследява историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за причините, водещи до част от най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм и начините да се предпазим от тях и водим по-здравословен начин на живот.

До момента конкретната експозиция е обиколила почти цяла Южна Америка, както и Тайланд и е посрещнала над 1 милион посетители, а няколкото изложби, създадени на този принцип и обикалящи света повече от 10 години, са събрали над 40 милиона посетители.

Човешкото тяло – Науката в нас бъде открита в Bulgaria Mall (Ниво -2, до BILLA), София на 14 април и ще остане в столицата ни до 30-и юни. Билети ще се продават на място и ще са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се предвиждат и отстъпки за групови посещения. Билети могат да бъдат закупени и предварително и от мрежите на eventim.bg и bilet.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР