Семифредо с маракуя

Вкусен италиански десерт, идеален за топлите дни

Диана Шингарова 25 April 2018

Необходими продукти за 12 порции: 6 жълтъка, 1 с.л. фино настъргана лимонова кора, ½ чаша пюре от маракуя, ½ ч.л. сол, 1 чаша кристална захар, ½ чаша пудра захар, 2 чаши сметана, 1/4 чаша филирани бадеми

Начин на приготвяне: В малка тенджерка на водна баня разбъркайте заедно жълтъците, лимоновата кора и пюрето от маракуя, солта и кристалната захар. Гответе, като разбърквате непрекъснато, докато сместа леко се сгъсти (около 12 до 15 минути). Поставете стреч фолио директно върху повърхността на крема и охладете напълно, поне 2 часа. Ако охладите течната сметана добре, разбивайки я с миксер, по-бързо ще стане на пухкав крем. Добавете и ½ чаша пудра захар, разбъркайте добре. Смесете сметаната с охладения яйчен крем от маракуя и приберете в подходящ съд във фризера поне за 4 часа.

Преди да поднесете, извадете от фризера за 10 минути. Междувременно загрейте фурната на 180°C. Разстелете филираните бадеми върху хартия за печене. Печете 4 до 6 минути или до златисто кафяво.

Сервирайте студеното семифредо, поръсено с хрупкавите бадеми.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

 

фотография Диана Шингарова

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР