Hi-Tech красотата

Вече сме непрекъснато онлайн, но някои нови интелигентни устройства, за да улесняват живота ни, нахлуват в банята и стават важна част и от ритуала ни за красота

Рени Аврамова 07 May 2018

Персонална везна, физиотерапия под душа, сресване на косата под наблюдение, сигнализация за нужда от защита срещу слънчеви лъчи, персонален онлайн гримьор и дори личен зъболекар на мивката... Не, не сънувате и всички тези високотехнологични джаджи са свързани с апликации със смартфоните и проследяват непрекъснато състоянието ни. Преди няколко месеца чух за една нова игра „горижоп“, абсолютен хит в Сан Петербург, с огромен брой почитатели и участници. Целта е да стопиш мазнини, да отслабнеш, но онлайн те наблюдават треньори. Всеки ден участникът в играта получава персонални инструкции колко и как да се движи, какви упражнения да прави, с какво да се храни и е наблюдаван чрез смартфона си. Естествено, има и месечна такса, с която всички с радост се разделят, тъй като на финала, освен стройна фигура, постигналият най-добри резултати печели и голяма награда. Стори ми се странно защо тези хора плащат, за да отслабнат по този начин, и се запитах дали не могат да го направят, без да бъдат наблюдавани? Очевидно не, тъй като повечето от нас се нуждаят от стимулиране и лично отношение, които днес заменяме със smart апликации. Затова подбрахме 6 интелигентни устройства, които активно нахлуват в бита ни, за да го превърнат в по-съвършен и красив.

Четка за коса Kerastase Hair Coach

Подходяща за: всички сред нас, които прекаляват с ресането, или пък не, на косата

Как действа? Четката е безжична и работи с обикновени батерии, като 4 различни сензора ни осигуряват точна капилярна диагностика. В нея са заложени ултрапрецизни сензори, като акселерометър и жироскоп, анализиращи подробно начина и броя на четкане, предупреждавайки с вибрация, ако движенията ни са прекалено резки или силови. Специални силови сензори отчитат интензитета и натиска на четката върху фибрите и косъмчетата. Абсолютна изненада е микрофон, който записва шума, генериран от ресането, като определя гъвкавостта, сухотата и цялостното състояние на косъма и реагира при заплитане, накъсване или друг проблем. Сензори за проводимост определят дали косата ни е суха или мокра и не на последно място четката реагира при скубане.

С какво ни помага? Всички данни се изпращат чрез Bluetooth или Wi-Fi, събират се, анализират се и мобилното приложение прави диагностика на здравето на косата, съобразявайки се с метеорологичните фактори и с персоналния начин на сресване. Следват специално изготвени съвети, препоръки и ритуали грижа за кожата, естествено с марката Kerastase.

Професионалното ни мнение: Според нас е полезен уред, особено за дами с къдрава и непокорна коса, която трудно се обгрижва. Също така за дами с тънка или склонна към накъсване коса.

Масаж под душа със Slim Massage Coach на Elancyl

Подходящ за: всички нас, приблизително 90% от жените на планетата, които са засегнати от целулит и или пък искат да се научат как да го масажират ефективно

Как действа? Ролковият масажор се използва под душа, като резервоарът му се пълни с концентриран гел за отслабване Elancyl Slim Massage. Преди това е желателно да изтеглите приложението Slim Massage Coach на телефона си, да се регистрирате и да притиснете ролките за 5 секунди към бедрото си, като контактът индикира светването на червена светлина в устройството. Когато сте под душа, зелената светлина показва, че изпълнявате масажа, разработен от физиотерапевт, правилно. Може да избирате между 5 програми според желаната цел (корем, целулит, твърдост на кожата и др.), както и степента на интензитет. Ако диодът изгасне, значи движенията ви са неправилни и трябва да се коригират.

С какво ни помага? С всяко взимане на душ наблюдаваме движенията си на екран и бихме могли да се възползваме от персонални съвети на треньор, за да ускорим постигането на желаните резултати.

Професионалното ни мнение: Полезен уред, с който може да упорствате в ежедневието. С него ще постигнете видими резултати за около месец, и то дори и тези, които нямат никаква представа как се изпълнява антицелулитен масаж.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР