Адриана Kарембьо в търсене на изгубеното време

Моделът с най-дългите крака (124 см) си има всичко, за което е мечтала – щастлив втори брак, процъфтяващ бизнес и успешна тв кариера. На 46 г. й липсва само едно – дете. Проектът, който никога не е бил на дневен ред, а сега не може да осъществи

Таня Борисова 05 June 2018

Снимка: getty images/guliver

По време на 13-годишния си първи брак с френската футболна звезда Кристиан Карембьо ослепителната Адриана Скленарикова не искала да ражда. Двамата се запознали в самолета от Милано за Париж през 1996 г. Само година след като роденият в Нова Каледония играч е станал баща на дъщеря Инес от мимолетна връзка. „Той си имаше дете, но искаше и още, защото идваше от семейство със 17 братя и сестри – разказва словачката пред „Пари Мач“. – Аз съм тази, която се дърпаше. От една страна, страхувах се бебето да не отнеме от безграничната любов, която изпитвах към Кристиан. Не можех да си представя, че ще обичам и друг толкова много“.

Другата причина да се страхува от майчинството била болезнена травма от детството: „До 6-годишна живеех безгрижно при баба и дядо, защото родителите ми – инженер и лекарка, още следваха. Когато ме взеха обратно, татко сякаш ме намрази и непрекъснато ме наказваше безпричинно. От този период датира желанието ми да се харесвам на другите и отчаяното преследване на любовта, която никога не успях да получа от татко. Такова детство като моето вещаеше провал, защото нямах мечти и амбиции за нищо“.

Заради жестокото отношение на баща си от весело момиченце тя се превърнала в затворена и плаха тийнейджърка, която се стараела да остане напълно незабележима в училище. За това обаче не й помагала нейната външност – ръстът от 185 см, сините очи и разкошните руси коси, наследени от майка й, двойничка на Мерилин Монро. След като три години учила медицина в Прага, агент от „Метрополитън“ я видял на улицата и тя заминала за Париж. Нямала нито стотинка в джоба и първите 8 дни гладувала. Най-накрая признала проблема на съквартирантката си, която също едва свързвала двата края, но с наличните й пари двете си купили буркан с „Нутела“. „Това беше най-калоричното нещо на тази цена, но скоро се наложи да забравя сладкото. Непрекъснато ме караха да свалям килограми, въпреки че у дома вечно бях най-слабата. От мен се искаше размер 34 и да не надхвърлям 53 кг. „Боже, ще умра“ – повтарях си. Спаси ме това, че мама беше диетолог“, спомня си Адриана, която днес вече живее в хармония с тялото си и дори миналата година издаде книга за здравословното хранене.

От първите си години като модел тя помни още: „Бях толкова впечатлена от най-различните видове йогурт по магазините, че си събирах празните бурканчета. Все пак идвах от Чехословакия, където ходехме с един-единствен панталон години наред. На тръгване от родния ми град Брезно татко ме предупреди да не правя дългове на Запад, защото никога нямало да може да ги плати. Когато пристигнах, не говорех други езици, освен словашки и руски, и никой не ме разбираше“.

Една на хиляда

Още при първия си истински ангажимент на Бахамите обаче Адриана получава толкова, колкото майка й изкарва за цяла година („пълна чанта с франкове и безплатни билети за метрото“). „В онези години топмоделите бяхме истински знаменитости, всеки ни разпознаваше, отнасяха се към нас като с малки феи. Когато за първи път се прибрах у дома, майка ми ме заля със студен душ: „Принцесо, слез на земята“.

В облаците я понася и 3-годишната тайна връзка с Мик Хъкнъл от „Симпли Ред“, който е запленен от русото видение зад кулисите на ревю на „Гучи“. Рижият музикант се похвали неотдавна, че е бил обсебен от секса и е преспал с повече от хиляда жени. Скленарикова обаче била неговата първа и голяма любов, а след раздялата им той й посветил албума си Blue. „Не бях изпитвал подобни чувства към друга. Ала я пуснах да си отиде и това беше една от най-глупавите грешки в моя живот – ще каже той по-късно. – Исках любовта на всяка жена на планетата, защото ми липсваше тази на майка ми. Между 1985 и 1987 г. си лягах с по три на ден, всеки Божи ден! Представях си така живота на звездата, изживявах мечтата си и нараних някои наистина добри същества. Адриана беше уникална – в нея перфектната външност хармонираше с перфектната душа. Никога няма да забравя великолепните й форми и брилянтния й ум“. Тези признания вбесяват тогавашния приятел на Адриана – Кристиан Карембьо, и се налага тя да отрича в медиите, че изобщо някога е познавала Мик Хъкнъл.

Футболна съпруга

Именно запознанството с Карембьо, една от емблемите на Мондиала през 1998 г., я прави популярна в целия свят. Следва и рекламен договор за 1 млн. долара със сутиените „Уондърбра“.

„Бяхме много атрактивна двойка и от самото начало животът ни беше на показ. Докато той играеше футбол, аз изцяло се посветих на неговата кариера. Когато приключи, започна да живее с 300 километра в час и не успявах да го стигна. Вече бях навършила 39 и имах нужда от стабилност, а не живеехме като семейство“, обяснява Адриана, която в този период се посвещава на работата си като посланик на Червения кръст.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР