Обединени цветове на Азия

Адриана Попова 11 May 2018

Днес и утре обличайте саронгите, саритата или просто доброто си настроение и се присъединете към пъстрата кавалкада на Азиатския фестивал в София. В него ще участват с музика, танци и базар на традиционни предмети и кухня 14 азиатски страни: Виетнам, Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Южна Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония. 

Фестивалът се открива тази вечер в 18 ч. в Борисовата градина, където около Лятната естрада ще бъдат разположени и пъстрите шатри на различните страни. Основният фестивален ден е утре, събота. Ще има над 50 различни музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения от Азия. Кулинарната шоу програма с дегустации започва по обяд с традиционни индонезийски ястия, следвани от демонстрации от Корея, Виетнам, Индия, Китай и Иран. Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат уникални произведения на изкуството, традиционни сувенири, бижута, ръчни изделия и кулинарни изкушения. Майстори от Иран, Япония и Индонезия ще демонстрират изкуството на калиграфията, батика, както и оригами.

Второто издание на фестивала е посветено на благородна кауза – приемните деца и семейства, които фондация „За нашите деца“ подкрепя.

Хората като мен, които са били на миналогодишното издание на фестивала, нямат нужда от подканяне, а за останалите е предизвикателството да се опитат да прегърнат Азия в сърцето на Борисовата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР