10 х Даян Крюгер

10 истории от живота на актрисата Даян Крюгер. Филмът „Без милост“ на реж. Фатих Акин, в който тя изпълнява главната роля, в момента върви в избрани кина.

eva.bg 15 May 2018

1. Баща й страдал от алкохолизъм

Даян Крюгер е родена в малко градче в северна Германия. Семейството й принадлежи към долните слоеве на средната класа и живее скромно. Баща й е бивш кинопрожекционист със сериозни проблеми с алкохола. „Майка ми преживя много около неговата зависимост, но мисля, че заради този проблем аз така и никога не се почувствах изкушена от алкохол или наркотици“ – казва актрисата в интервю за „Еntertainment Weekly”. Родителите й преминават през „грозен“ по думите й развод, след който тя и по-малкият й брат Стефан остават при майка им, която ги отглежда сама.

2. Балерина, а после – модел

Майка й държи Даян да опита от колкото се може повече неща преди да избере с какво иска да се занимава. Години наред тя свири на кларинет, рисува, но най-голямата й страст е класическият балет. Приета е да учи дори в престижното балетно училище в Хановер, но травма на коляното я отклонява от попрището на професионална балерина. За да си изкарва прехраната, пък и да може да пътува, става модел и много скоро марки като Yves Saint Laurent и Dior я избират за свое лице и дефилира за Mark Jacobs, Karl Lagerfeld и др.

3. Преди Марион Котияр

През 2000 г. Даян се запознава с актьора Гийом Кане, нашумял след участието си във филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо, и двамата стават гаджета. Даян е на 23 години и моделството вече започва да й омръзва. Около Гийом решава да се пробва и като актриса. Записва се в актьорско училище в Париж. През 2001 г. двамата се женят. През 2002 г. тя се снима в първия си филм – The Target – с Денис Хопър и Кристоф Ламбер. „Денис Хопър ме научи на всичков професията, най-вече – да не се крия от камерата“. През 2006 г. Даян и Гийом Кане се развеждат, а година по-късно той се жени за актрисата Марион Котияр.

4. Не чете ревютата за филмите си

Хубавата Елена в суперхита „Троя“ (2004) е първата голяма холивудска роля на Даян Крюгер, за която обаче критиците я сравняват със земята. „Пишеха, че тази роля ще сложи край на кариерата ми преди въобще да имам кариера. Оттогава никога не чета и едно изречение, написано за мой филм“ – казва актрисата.

5. Ходи редовно на психоаналитик

За нискобюджетния филм „Франки“ (2005) живее в психиатрична клиника. Даян е единствената актриса във филма, всички останали са истински пациенти. Актрисата е голям фен на психотерапията до ден днешен. Смята, че сеансите са истински освобождаващи и че са я направили по-добра актриса.

6. Страхотен шофьор е

Изкарва шофьорските курсове в Париж, а според нея който може да кара в Париж – може да кара навсякъде. „Доста твърд шофьор съм, добра съм в това“ – признава тя.

7. Не обича хотелитe

Има си основно правило – винаги прави всичко възможно, за да отседне не в хотел, а в апартамент. Дори когато снима филм. Често това е едно от основните й „звездни“ изисквания.

8. Полиглот е

Владее отлично немски, английски и френски, говори руски, а в продължение на 8 години учи и латински.

9. Най-тежката първа среща

Актьорът Джошуа Джаксън, първото й гадже след развода с Гийом Кане , я кани на среща. Тя приема да изпият по нещо заедно в бара, но той я води в изискан ресторант. Какво са си поръчали историята мълчи, но Даян получава тежка алергична реакция и така първата им среща с Джаксън завършва в болницата. Въпреки фалстарта двамата с Джошуа остават заеднов продължение на 10 години – до 2016 г. На тазгодишната церемония при връчването на наградите Златен глобус Даян Крюгер официализира връзката си с актьора Норман Рийдъс, бивш модел и бивше гадже на супермодела от 90-те Хелена Кристенсен (и баща на сина й Мингъс). Норман, който е с 8 години по-възрастен от Даян, е известен най-вече с ролята си в сериала The Walking Dead.

10. Един свещен ден

На 41 години Даян Крюгер изглежда повече от великолепно, а рецептата й е следната – домашно сготвена (най-често от самата нея храна), 4-5 пъти седмично фитнес и 1 задължителен ден в седмицата, който посвещава само на себе си и не се среща с никого. Ходи на маникюр или масаж, на кино или пък просто си седи вкъщи.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР