Макиаж в самолета - как да ползваме козметика по време на полет?

8 бюти съвета за идеалния грим във въздуха

eva.bg 21 January 2020

Полетът е тест не само за нервите, но и за кожата на лицето. Как да го предпазите от сухия въздух, който дехидратира кожата, и заслужава ли си да се гримирате на десет хиляди метра височина? Ако искате да излезете от самолета отпочинали и цъфтящи като филмовите звезди, най-добре да се погрижите за грима си малко преди кацане. Както споделихме, сухият въздух от климатиците и възможният сън ще погубят усилията ви преди това. За щастие в козметичния несесер за път може да се подсигурите с комплект от миниатюри (в ръчния багаж са позволени течности до 100 мл). Ако от любимите ви марки не предлагат мостри и миниатюри, може да си закупите мини опаковки. Не забравяйте, че по време на полет оптималните грим продукти трябва да са с кремообразна текстура.

Почистване

Нуждаете се от мицеларна вода и козметични тампони да почистите кожата си преди грим. Ако не сте фен на мицеларната вода, си осигурете влажни козметични кърпички. Те са различни от антибактериалните за ръце, които могат да предизвикат възпаление.

Овлажняване

Това, което не трябва да забравяте да поставите в несесера си при дълъг полет, е спрей с термална или друга вода, които лесно могат да се открият в 50 или 100 мл. Напръскайте цялото лице, след което попийте излишъка със суха кърпа. Може да добавите пачове за очи, охлаждащи рол-они срещу торбичките под очите, гелове за чувствителната кожа около очите. Бихте могли да вземете със себе си и тонер, който да съчетае почистване и овлажняване, или пък да си сложите маска, докато почивате на седалката.

Фон дьо тен

Основата е желателно да е течна или кремообразна, тъй като сухата пудра само ще подчертае гънките и бръчките от умора. Ако сте от феновете на ВВ или СС кремовете, възползвайте се от предимството им на грижа и грим, като повечето от тях съдържат съставки, които предотвратяват изпаряването и запечатват влагата в кожата. Тониращите и коригиращи кремове ще ви позволят да се лишите от фон дьо тен и коректор по време на полет.

Руж

Отново препоръката ни е да заложите на кремообразна текстура, тъй като прахообразната бързо ще изчезне от лицето ви. Старайте се гримът ви да е естествен и ненатрапчив.

Спирала

Ако не може да се лишите от нея, изберете водоустойчива, тъй като въздухът, налягането или сънят по време на полет със сигурност ще развалят перфектния макиаж.

Очна линия

Съветът ни е да се откажете напълно от нея, тъй като рискувате да се размаже или да започне да дразни очите ви. При дълъг полет избягвайте спирала, очна линия и дори молив, нанесен във вътрешната част на окото.

Устни

Сухият въздух в самолета вреди на деликатната кожа на устните, така че е желателно редовно да нанасяте подхранващ, хидратиращ балсам или масло за устни. Ако сте се отправили на почивка към топли страни, задължително съобразете и козметиката си, като включите червило или балсам с SPF фактор.

Финален щрих

Последен поглед върху списъка с SOS продукти, които може да включите в козметичната си чантичка за път. С коректор ще може да прикриете и най-малките несъвършенства по кожата, както и сини кръгове и торбички под очите. Матиращите листчета ще абсорбират себума от лицето ви и ще премахнат мазния блясък, а фиксиращият спрей ще закрепи и удължи грима ви.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР