Индивидуалност според кожата

Изберете финиш – мат или сияние, и разкрийте чувствеността и красотата на кожата си

Рени Аврамова 31 May 2018

Всички мечтаем за кожа на супермодел. Но едновременно с това приветстваме новата тенденция за естествено изглеждаща кожа. В пресечната точка на двете ни желания откриваме новото поколение фон дьо тен, който създава ефекта baby skin. Сякаш нямаме нищо върху лицето си (в идеалния случай е така), но обикновено се нуждаем от основа, прикриваща несъвършенствата ни. Новите продукти са с леки формули, заставащи като втора кожа и позволяващи й да диша без маска ефект или утежняване. Целта е лицето да е свежо, сатенено и да излъчва вътрешно сияние.

Тенденция са леките текстури, които позволяват наслагване, докато се изгради желаното покритие. Вие контролирате количеството и винаги може да добавите малко повече фон дьо тен, като внимавате да запазите естественото си излъчване.

Знаете ли, че: Повечето жени използват и на 40 години същия фон дьо тен, който са нанасяли, когато са били на 20, и резултатът не е задоволителен. Ако усещате лицето си прекалено блестящо или текстурата се изпарява бързо от кожата ви, значи е време за нова формула.
Максимум покритие

Творческият директор грим на Dior Питър Филипс не спира да изследва различните аспекти на перфектната кожа и създаде нова категория фон дьо тен – неокамуфлаж за идеалното селфи. Преоткрита е екстремната корекция, постигната чрез висока концентрация на пигменти, но завършекът е свеж, като без филтър. Фон дьо тенът Diorskin Forever Undercover съчетава 24-часова устойчивост на идеалната маскировка със свежестта на току-що нанесен макиаж. Интересното е, че макар нивото на пигменти да е два пъти повече от класиката, не го усещате или виждате. Финишът е неуловим, но устойчив и се дължи на два полимера от ново поколение: първият заключва продукта и го прави устойчив на вода и изпотяване, а вторият контролира производството на себум. И фон дьо тенът Double Wear Maximum Cover Camouflage Make up for Face and Body SPF 15 на Estee Lauder цели да замаскира всички несъвършенства, белези и петна. Сякаш разполагате с течен крем с 30% пигментно съдържание, който едновременно подхранва (чрез бленда от масло от лайка, алое, женско биле) и изсъхва до пълно покритие с кадифено-матов завършек. Комфортът за кожата е цели 12 часа, тъй като текстурата издържа на изпотяване и влага, а силициев двуокис във формулата контролира омазняването.

Капки светлина

Фон дьо тенът Teint Idole Ultra Wear на Lancome е определен като златен стандарт сред течните текстури и вече 20 години след създаването си е сред бестселърите на марката. На всеки 10 секунди някъде по света се продава по един флакон от култовия продукт. Но този сезон мотото на марката е озаряване на лицето и го постига с лимитираната серия блестящи течни хайлайтъри в 4 цвята Custom Glow. Сякаш нанасяте капки блясък, чиито адаптивни текстури разчитат на висока концентрация перлени пигменти. Препоръката за естествена визия е за сместване с фон дьо тена – така постигате целувка от слънцето върху лицето. По-силен и изразителен ефект се получава с директно нанасяне върху кожата, като може да избирате сред хайлайтване, подчертаване, контуриране или озаряване. С капкомер се дозира и олекотеният фон дьо тен Studio Waterweight SPF 30 Foundation на M.A.C. Хидратира, подхранва и покрива кожата плътно, но незабележимо. Формулата му е под формата на гел-серум и съчетава минерални и други съставки, като антиоксиданти, витамин Е и екстракти от диня и ябълка, които рядко срещаме във фон дьо тен, но пък успешно изграждат слънцезащитен филм на повърхността. Към това предимство добавяме леката текстура, естествения финиш и целодневното покритие.

Прозрачен мат

Перфектният баланс между покритие и прозрачност в изграждането на изящен тен откриват учените от Chanel. В новото поколение фон дьо тен Le Teint Ultra (може да избирате между флуидна и компактна форма) е заложена технологията Perfect Light Diffusion Complex, съчетаваща две пудри от ново поколение. Едната отразява светлината, а другата с мек фокус намалява размера на порите. Иновация за марката е откриването на тези прозрачни полусфери, които едновременно улавят светлината, след което я разпръскват във всички посоки, създавайки блър ефект. Копринената текстура застава като втора кожа и не се променя през деня, дори при екстремни обстоятелства на влага и различни температури, като устоява на себума. Ефирното покритие прикрива несъвършенствата, редуцира порите и изравнява тена. Кожата е гладка, хомогенна и с перфектно контролиран мат финиш.

Различен формат

Тъй като стандартните формати фон дьо тен са обемисти и трудни за нанасяне през деня, Clarins заложи на варианта стик, променящ визията за миг или с дискретно туширане. Лесен за използване, Catch’Light е перфектният съюзник за озаряване на лицето. Пристрастяването е гарантирано заради нежния аромат на нероли, моменталната свежест и отразяващите светлината пигменти, скулптиращи лицето и създаващи блестящ воал.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР