Безопасно слънце

Обичаме го и едновременно с това се страхуваме от него. Без слънце няма живот – този неоспорим факт е стар, колкото света, но отдавна е ясно и пагубното влияние на слънчевите лъчи върху нас, най-вече върху кожата. Те са наш приятел и враг едновременно. Важно е да извлечете полза от това противоречие и да изградите правилен рефлекс на защита

Рени Аврамова 07 June 2018

Снимка: Avène

Морската синева и девствените плажове ни привличат като магнит и мечтите ни за тях са на път да се сбъднат много скоро. Но преди да метнем хавлията на пясъка, трябва да предприемем няколко важни стъпки. Защото и това лято козметични експерти алармират да се пазим от вредното влияние на горещите слънчеви лъчи и солените вълни. Какво точно да направим, за да постигнем шоколадов тен задълго и да запазим кожата си млада и красива? 

Ако има нещо което всички лекари, дерматолози и експерти по красота са единодушни, това е да защитавате кожата си от слънцето. Не пропускайте да нанесете слънцезащитен крем дори и в облачните дни, тъй като рискувате не само слънчево изгаряне, но и преждевременно стареене на кожата, а двете заедно увеличават шансовете ви за развитие на рак на кожата.

Но имайте предвид, че не всички кремове са еднакви, така че се доверяваме на експерта в грижа за кожата Eau Thermale Avène, които от години ни осигуряват спокойствието да се разсъблечем на плажа, парка или в градина. Гаранция за запазване младостта на кожата от UV лъчите, съчетана с релакс и красота, ни осигуряват слънцезащитните продукти на Eau Thermale Avène, които съдържат минимален брой слънцезащитни филтри. Всички формули са разработени върху ексклузивна комбинация от съставки Sunsitive Protection®, с включени фотостабилни широкоспектърни UVA и UVB филтри, нов антиоксидантен комплекс за подсилена клетъчна защита и успокояваща, омекотяваща и антииритативна термална вода Avène.

Сигурно, енергезиращо и ароматно

Слънцезащитата е задължителна и се препоръчва целогодишно като един от ефективните начини за предпазване от UV лъчите, но според дерматологични лаборатории Avène тя трябва да носи и удоволствие при нанасяне. Затова ако искате освен да защитите и да разкрасите кожата си с дълготраен естествен блясък се доверете на финия сатенен спрей Brume Satinee SPF 30. Практичен и лесен за нанасяне, с лек и невидим завършек, спреят формира невидим слънцезащитен воал на повърхността и оставя деликатен чувствен аромат. Текстурата е водоустойчива, като леко масло, без да лепне и е подходяща за лице и тяло.

Особено внимание върху лицето

Ако не ви се мисли за преждевременното стареене на кожата или не сте във възрастта, в която ви трябва anti-age козметика, изберете слънцезащитен крем с текстура, която ви харесва и е подходяща за лицето ви (доказано е, че удоволствието прави кожата по-хубава). Още една иновация от белите престилки от лаборатории Avène ще ни осигури безопасно и красиво лято. Това е иновативна „nude” текстура, която застава като втора кожа и е разработена за серията за лице с SPF 50+. Може да избирате сред 4 продукта: крем, тониран крем, флуид и тониран флуид, в който откриваме ново поколение ултра фин силиций, който притежава свойството да абсорбира излишния себум и пот. Това, което ще ви накара не само да заобичате, но и да останете верни фенове на марката е не само нейната ефикасност, но и отговорното й поведение към намаляване на отпечатъка върху околната среда и също така стремежът й да защити световния океан.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР