Дизайнерката Кейт Спейд се е самоубила

eva.bg 06 June 2018

Снимка: getty images

Модната дизайнерка Кейт Спейд е била намерена мъртва в спалнята на нюйоркския си апартамент вчера. По първоначални данни тя се самоубила чрез обесване. Била е открита от прислужницата й, с червен шал, увит около врата й, а до нея е имало предсмъртно писмо, адресирано до 13-годишната й дъщеря. Част от текста в бележката гласял: „Това няма нищо общо с теб. Не се чувствай виновна. Попитай баща си“. Според полицията съпругът й Анди е бил в апартамента по време на случката.

По-голямата сестра на 55-годишната Кейт разказа, че дизайнерката отдавана е имала биполярно разтройство и от дълго време обмисляла как да отнеме живота си. Тя не е искала да се лекува, защото се притеснявала, че това може да се отрази негативно на бранда й. Манията й по смъртта обаче се засилила след самоубийството на Робин Уилямс през 2014.

Кейт и Анди се женят през 1994 и една година по-късно заедно лансират Kate Spade New York. Десет години по-късно марката вече е на международния пазар и се оценява на стотици милиони долари. Спейд разработва своята линия дрехи, обувки, чанти и различни аксесоари. Бързо става любима дизайнерка на холивудските знаменитости. Кейт и Пипа Мидълтън също често залагат на нейни дрехи. През 1999 тя продава част от компанията, а останалата част през 2006, когато оставя бизнеса, за да се грижи за дъщеря си.

 

2 КОМЕНТАРА
2
EVA
06 June 2018, 15:09

До #1: Благодарим! Грешката е поправена

1
maq_n
06 June 2018, 15:03

Имате грешка в статията - Спейдър ?
Много ви моля проверявайте си текстовете. Вие сте последните който останаха с читави и смислени текстове, ако започнете да правите и тъпи грешки съвсем няма да имам кого да чета.

ТВОЯТ КОМЕНТАР