Денят, в който важен е бащата

Едно предложение за 17 юни

eva.bg 13 June 2018

Въпреки че при нас се почита основно денят на майката, на Запад денят на бащата е еднакво популярен. Може би не знаете, но той е съвсем скоро – на 17 юни. Тогава програмата на Дома на киното е посветена на филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които, изгубени или намерени, винаги се явяват като определящи пътя на всеки един от нас.

Програмата включва филмите „Нелюбов“ на Андрей Звягинцев, „Тони Ердман“, „Пророкът от Халил Джубран“, „Да обичаш Пабло“ и „И после светлина“. Първата прожекция е в 12.00 часа, а последната в 21.00.

Денят на бащата е празник, който чества бащинството и в повечето държави се отбелязва през третата неделя на месец юни. Той е повод да обърнем внимание на общуването между поколенията, връзката с родителите и да си припомним за ценностите, които са ни предали и грижата, с която са ни дарили – така от Дома на киното обосновават решението си да посветят целия ден именно на този празник.

А в случай, че не ви се ходи на кино, със сигурност може да измислите и други неща, с които да покажете на баща си колко го обичате, на съпруга си колко важна е ролята му в семейството, на детето си, на което времето с родителите никога не е достатъчно.

Не забравяйте – 17 юни, ден на бащата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР