Да бъдеш Фрида

На 16 юни в лондонския музей „Victoria&Albert” се открива изложбата „Frida Kahlo: Making her self up”

eva.bg 14 June 2018

„За какво са ми крака, ако имам криле“ – казва култовата мексиканска художничка Фрида Кало, успяла да слее в картините си собствената си трагична съдба с магическата красота на родната си земя. На 16 юни в лондонския музей „Victoria&Albert” ще се открие изложбата „Frida Kahlo: Making her self up”, в която ще бъдат изложени дрехи, аксесоари и други лични вещи на художничката. Някои известни личности обаче вече имаха честта да видят уникалната експозиция.

На специално събитие снощи във „Victoria&Albert” се събраха много известни личности, като дрескодът за дамите беше свързан именно със стила на Фрида. Звезда на вечерта, естествено, беше Салма Хайек, която се бе облякла като Фрида. Актрисата я изигра в едноименния филм от 2002 година, който й донесе и номинация за Оскар, но не успя да спечели, защото през същата година бе номинирана и Никол Кидман за „Часовете“.

В изложбата са включени фантастичните уипили (традиционните мексикански женски дрехи) носени от Фрида - с богато бродирани нагръдници, с които художничката демонстрира принадлежността си към Мексико. Ще видите и медицинските корсети, бижута, протезите, които носи Фрида и които приличат повече на аксесоари от висшата мода – ботуши или боти, облечени в кожа или коприна, ръчно изрисувани от Фрида с китайски мотиви.

Подробности за изложбата и живота на Фрида Кало може да прочетете в EVA през юни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР