Сцена на открито

15 June 2018

От 15 юни до 15 юли столичани и гости могат да се насладят на опера, балет и оперета в парка на Националната военна академия „Г.С.Раковски".

Приятно е през топлите летни вечери да стоиш на открито. Още по-приятно е да си доставиш и културно преживяване, бягайки от шумната компания мъже вкъщи, залепнала за екрана на телевизора и Световното по футбол.

В календара на тазгодишния културен маратон са оперите „Лакме“ от Лео Делиб, „Пепеляшка от Джоакино Росини“, „Любовен еликсир“ от Гаетано Доницети. За децата спектаклите започват в 11 ч. и за тях са оперите „Трите прасенца“ от Александър Райчев, „Мечо Пух“ от Андрей Дренников, „История с патоци, мечо и Лиса“ от Георги Костов.

За първи път Балет „Арабеск” и Музикалният театър ще покажат свои постановки на откритата лятна сцена в парка на Военната академия. Любителите на оперетата могат да гледат „Цигански барон“ на 26 юни и „Българи от старо време“ на 27 юни. Балет „Арабеск“ ще представи „Ромео и Жулиета" на 20 юни. Спектаклите започват от 20 часа. Билети може да намерите на касата на Музикалния театър (02 943 19 79) и по интернет на сайта на театъра www. musictheatre.bg

В дните на спектаклите за всички постановки може да купите билети от касата на сцена Парк Военна академия между 18 до 20 часа.

Пълната програма на събитието „Опера в парка“ ще откриете на https://www.operasofia.bg/.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР